Start favorabil pentru Obama în Dixville Notch

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De circa jumătate de secol micile localităţi Dixville Notch şi Hart’s Location din statul New Hampshire, cu o populaţie totală de 115 locuitori, sunt, prin tradiţie, primele care anunţă

De circa jumătate de secol micile localităţi Dixville Notch şi Hart’s Location din statul New Hampshire, cu o populaţie totală de 115 locuitori, sunt, prin tradiţie, primele care anunţă rezultatele alegerilor, pe 4 noiembrie.

Votanţii din cele două mici oraşe au mers la urne încă de la miezul nopţii de luni spre marţi, iar rezultatul a marcat un start promiţător pentru Barack Obama.

Candidatul democrat l-a învins pe republicanul  John McCain cu un rezultat de 15- 6 în Dixville Notch, unde anunţul victoriei sale a fost primit cu ovaţii la primele ore ale dimineţii de ieri. Hart’s Location, cu o populaţie totală de 40 de locuitori, a raportat un scor de 17 - 10  voturi în favoarea lui Obama.

„Nu pot să spun că nu am fost surprins“, a declarat Tanner Nelson Tillotson, un susţinător al lui Obama, al cărui nume a fost tras la sorţi înainte de a i se acorda onoarea de a fi primul votant.

Tradiţie din 1948

Evenimentul a atras, ca în fiecare an, câţiva turişti. Hart’s Location este prima localitate americană care dă publicităţii rezultatele, din 1948, când Harry Truman l-a învins pe Thomas Dewey. Dixville Notch păstrează tradiţia din 1960, de la alegerea lui John F. Kennedy şi înfrângerea lui Richard Nixon.

Barack Obama a aşteptat rezultatul alegerilor în Grand Park, din Chicago,  împreună cu zeci de mii de susţinători.  John McCain şi susţinătorii săi şi-au petrecut noaptea alegerilor la Hotelul Biltmore din Phoenix (Arizona). 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite