Starbucks închide prima cafenea din România - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa economică de astăzi scrie despre închiderea primei cafenele Starbucks din Bucureşti, profitabilitatea mai mare a companiei Apple faţă de Nokia sau cele mai căutate cadouri de Crăciun. Printre alte subiecte, Revelionul este mai ieftin în Austria decât în România, iar SIF Oltenia a obţinut un profit de 198 milioane lei.

Starbucks închide prima cafenea din România. Compania Marinopoulos Coffee Company, operatorul cafenelelor Starbucks pe piaţa locală, a decis să închidă unitatatea din Liberty Center, după doar un an de la inaugurarea sa în centrul comercial din sudul Bucureştiului. "Luând în considerare contextul economic actual şi evoluţia Starbucks pe piaţa din România, am decis să reanalizăm prezenţa noastră pe această piaţa pentru a transmite valorile brandului Starbucks în cel mai eficient mod", a declarat pentru ZF Yannis Kalfakakos, directorul deneral al Marinopoulos Coffee Company.

Apple, mai profitabil decât Nokia.
Apple a devenit pentru prima oară cel mai profitabil producător de telefoane din lume, în urma succesului înregistrat de iPhone, depăşind grupul concurent Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, arată un raport al Strategy Analytics, citat de Bloomberg. Vânzările iPhone au adus Apple un profit operaţional de 1,6 miliarde de dolari în al treilea trimestru, în timp ce Nokia a afişat un profit de 1,1 miliarde de dolari în cadrul diviziei de telefoane mobile, scrie Business Standard.

Cosmeticele, cele mai căutate cadouri de sărbători.
Cosmeticele, parfumurile, îmbrăcămintea, încălţămintea, bijuteriile şi ceasurile sunt produsele aflate în topul listei românilor atunci când fac cumpărături pentru cadouri în sezonul sărbătorilor de iarnă, potrivit unui studiu Deloitte. Diminuarea bugetelor de consum în contextul situaţiei economice actuale are un impact direct asupra cumpărăturilor de sezon, 68% dintre români declarând că se vor orienta spre cadouri utile, notează Money.

Revelionul, mai ieftin în Austria decât în ţară. Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că pachetele turistice pentru perioada de iarnă, inclusiv pentru Revelion, au scăzut, comparativ cu anul trecut, cu 15% pentru destinaţiile din România şi cu 20-25% pentru cele din străinătate. De asemenea, purtătorul de cuvânt al ANAT, Traian Bădulescu, a declarat că în perioada Sărbătorilor de iarnă se estimează o scădere de cel mult 10% faţă de anul trecut a circulaţiei turiştilor, scrie Curierul Naţional.

SIF Oltenia a obţinut un profit de 198 milioane lei. SIF Oltenia (SIF5) a obţinut un profit net de 198,12 milioane lei, în primele nouă luni din 2009, de peste două ori mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, în condiţiile în care de la începutul anului şi-a vândut două participaţii importante, la Bancpost şi Automobile Craiova. În urma acestor exit-uri, societatea de investiţii şi-a majorat veniturile totale cu 128%, până la 251,8 milioane lei (59,53 milioane euro), faţă de nivelul din perioada similară a anului trecut, de 110,33 milioane lei, informează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite