Stănişoară: Documentul de la DGIA va fi prezentat în CSAT

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit preşedintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Mihai Stănişoară, elementele apărute într-un articol de presă preluate dintr-un document secret al Direcţiei Generale de

Potrivit preşedintelui Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, Mihai Stănişoară, elementele apărute într-un articol de presă preluate dintr-un document secret al Direcţiei Generale de Informaţii a Armatei (DGIA) din Ministerul Apărării Naţionale (MApN) sunt veridice, fiind confirmate de analiza actului pe care îl va trimite CSAT spre analiză.
"L-am consultat, l-am citit şi concluzia este că se confirmă elemente din articolul apărut în presă. Este un document clasificat, strict secret, de aceea nu vă pot da mai multe amănunte. Am luat decizia să-l trimit, azi, Consiliului Suprem de Apărare a Ţării spre analiză", a anunţat deputatul democrat. Strategia democrată urmăreşte declasificarea documentului în cadrul CSAT, urmând ca în baza conţinutului acestuia să i se reproşeze ministrului de resort neglijenţa în serviciu. În cealaltă tabără, liberalii susţin că documentul cu pricina nu conţine nimic care să "vizeze ştirbirea libertăţilor fundamentale ale cetăţeanului". Deputatul PNL George Scutaru, membru al comisiei de apărare, a declarat că, după consultarea documentului la sediul MApN şi discuţiile purtate cu şefii DGIA, poate să afirme cu toată convingerea că "documentul nu a produs efecte şi nu a fost pus în aplicare". "Exprimarea e cel puţin nefericită pentru că a dat naştere la interpretări", a mai spus Scutaru. El nu poate însă explica de ce acest ordin nu a ajuns în timp util la urechile lui Atanasiu. "Se va face la nivelul MApN o analiză pentru a vedea cine a dat ordinul. Cu certitudine, nu a fost de la primul-ministru, ci de la unul din şefii Direcţiei de Siguranţă militară din cadrul DGIA", a explicat Scutaru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite