"Stagiarii", partea amuzantă a medicinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AXN, duminică ora 19.00 Înainte de "Dr. House" şi de "Anatomia lui Grey" a existat un alt serial cu doctori Producţia TV, care a început să fie difuzată încă din 2001, şi-a

AXN, duminică ora 19.00

Înainte de "Dr. House" şi de "Anatomia lui Grey" a existat un alt serial cu doctori

Producţia TV, care a început să fie difuzată încă din 2001, şi-a împrumutat numele original de la "scrubs" - uniformele verzi purtate de medicii din Statele Unite.

Personajele principale sunt trei stagiari, dr. John "J.D." Dorian (Zach Braff), dr. Elliot Reid (Sarah Chalke) şi dr. Christopher Turk (Donald Faison), care îşi încep perioada de pregătire la spitalul Sacred Heart, un loc cu pacienţi glumeţi, medici puşi pe şotii şi din care lipsesc marile drame întâlnite în mod tradiţional în serialele cu medici.

J.D. este "vocea" serialului şi cel care leagă toate personajele între ele. Stagiarul îşi începe cariera de vindecător în lumea suprarealistă şi total neverosimilă a spitalului plin de personaje imprevizibile şi excentrice.
Chris Turk, care va deveni cel mai bun prieten al eroului, ba chiar un frate siamez, este la început arogant pentru că este stagiar la chirurgie, un domeniu mai "nobil" decât altele. Relaţia lui J.D. cu Elliot, ambiţioasă şi frumoasă, se desfăşoară pe linia ambiguă şi des încălcată dintre prietenie şi iubire.

Omul de serviciu dă lecţii de viaţă

Responsabili de cei trei interni sunt şeful spitalului, dr. Bob Kelso (Ken Jenkins), o figură paternă, dar cam ramolită, maliţiosul şi cinicul rezident dr. Perry Cox (John McGinley), care îi are în grijă, şi asistenta blazată, dar afectuoasă Carla Espinosa (Judy Reyes), de care se îndrăgosteşte Turk.

Un "profesor" şi mai important este omul responsabil de curăţenie, numit simplu "The Janitor" ("omul de serviciu"), jucat de actorul Neil Flynn, care nu ratează nicio ocazie pentru a-l hărţui pe J.D.

"Stagiarii" este filmat într-un spital real, North Hollywood Medical Center, care a suferit schimbări radicale de structură pentru a putea încăpea în el tot echipamentul necesar producţiei.

Varietate şi umor

Deşi au trecut şapte ani de la premiera serialului şi 151 de episoade, fanii "Stagiarilor" nu au avut răgaz să se plictisească. Fiecare episod durează jumătate de oră şi este plin de glume, de întâmplări amuzante şi personaje colorate.

Producătorii serialului s-au jucat până acum cu multe structuri şi trucuri postmoderniste. De la povestirea aceloraşi întâmplări de către două personaje diferite, în moduri diferite, la un episod în care evenimentele din spital sunt transformate într-un basm de adormit copiii, la poveşti de tip musical cu coregrafii ninja sau flashback-uri, voice-over cu gândurile personajelor şi chiar statistici interpretate într-o manieră proprie.

Zach Braff, regizor apreciat

Interpretul lui J.D., eroul principal din "Stagiarii", a jucat mai ales în filme independente.

A devenit cunoscut odată cu regizarea filmului cu buget redus "Garden State", care a fost extrem de apreciat şi de critici, şi de public.

"Garden State" este povestea unui tânăr care se întoarce în oraşul natal la înmormântarea mamei sale şi care încearcă să se împace cu tatăl său.

Braff a fost logodit cu actriţa principală din acest film, Natalie Portman.

Săptămâna aceasta, Braff a anunţat că sezonul opt din "Stagiarii" va fi şi ultimul pentru el, pentru că preferă să se concentreze asupra proiectelor pentru marele ecran.

Următorul film pe care îl va regiza este "Open Hearts", în care va avea şi rolul principal.

Iubesc <> . Este cea mai bună slujbă full-time din lume
Zach Braff, actor

Când am citit prima oară scenariul pentru serial, am râs în hohote
Sarah Chalke, actriţă

Am un mare respect pentru doctori acum, după şapte ani de serial
Donald Faison, actor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite