Spunesitu.ro: Crezi în potenţialul surselor alternative de energie?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna trecută, consumatorii români de electricitate au fost anunţaţi că de anul acesta vor plăti 1,3 miliarde de lei pentru sprijinirea dezvoltării surselor de energie regenerabilă, prin intermediul certificatelor verzi. În 2013, costurile vor creşte de peste trei ori, ajungând până la suma 4 miliarde de lei.

Certificatele verzi sunt documente electronice acordate de stat companiilor care produc electricitate din surse regenerabile, precum vânt, apă, biomasă etc. Ele sunt acordate producătorilor de energie, pentru a derula investiţii în unităţi de producţie din surse regenerabile.

Găsirea unor surse alternative de energie este unul dintre cele mai discutate subiecte în ultimii ani. Această preocupare este adesea însoţită de întrebarea sumbră: ce se va întâmpla cu viitorul omenirii? De ce avem, de fapt, nevoie de surse de energie alternativă? Oare zăcămintele de petrol din Orientul Mijlociu şi miliardele de metri cubi de gaze din vestul Siberiei, nu vor satisface întru totul cerinţele omenirii, pentru secole de acum înainte?

Spunesitu.ro prezintă aici trei perspective diferite asupra acestui subiect şi te invită la dezbatere: crezi în potenţialul surselor alternative de energie?

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite