Spune-mi ce mananci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cresonul combate anemia Datorită compoziţiei bogate în vitamine şi minerale, cresonul este recomandat de specialişti în combaterea a numeroase afecţiuni precum: tulburări digestive,

Cresonul combate anemia

Datorită compoziţiei bogate în vitamine şi minerale, cresonul este recomandat de specialişti în combaterea a numeroase afecţiuni precum: tulburări digestive, anemie, calviţie, afecţiuni hepatice şi chiar cancer.

Planta poate fi consumată crudă, sub formă de salată sau gătită. Fitonutriţionistul Eugen Giugiu apreciază că diversitatea de afecţiuni care pot fi vindecate sau ameliorate cu ajutorul cresonului sunt rezultatul conţinutului bogat în vitamine - C, A, E şi minerale - calciu, fosfor, zinc.

Pulpe de pui cu creson şi cimbru

Timp de preparare:
50 de minute
Calorii: 270

Ingrediente: 10 ciocănele de pui, 10 linguri ulei de măsline, 350 ml supă de pui, 6 căţei de usturoi, două linguri de cimbru, 4 legături de creson, 6 linguri de orez.

Mod de preparare: Ciocănelele se pun la fiert în apă cu 2 linguri de ulei de măsline şi usturoiul presat. Într-un vas mare se prepară un sos gros din uleiul rămas, supă, cimbru şi cresonul tăiat mărunt.

Când acestea au fiert, se adaugă ciocănelele şi se lasă totul să mai fiarbă 5 minute. Se serveşte cu o garnitură de orez asezonată cu cimbru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite