Spune-mi ce mananci ca sa-ti spun cum traiesti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tarhonul regenerează ficatul Această plantă aromată este folosită în diverse preparate culinare, de la sosuri sofisticate la mâncăruri de legume şi fripturi. În ţara noastră,

Tarhonul regenerează ficatul

Această plantă aromată este folosită în diverse preparate culinare, de la sosuri sofisticate la mâncăruri de legume şi fripturi. În ţara noastră, această iarbă aromată, cu gust pătrunzător, uşor amărui, se adaugă la mâncărurile tradiţionale - ciorba şi iahnia de fasole, mâncarea de spanac, preparatele din carne de miel: ciorbă şi drob, salatele de legume cu ouă şi cu fructe de mare.

Se foloseşte proaspăt, uscat sau conservat în oţet, dar nu în cantităţi mari. Pentru a-şi păstra aroma şi substanţele nutritive (vitaminele C şi B1, în special), se pune în mâncare când aceasta este gata.

Reţeta săptămânii

Ciorbă de zarzavat cu tarhon

Timp de preparare: 30 de minute.

Calorii: 80/porţia

Ingrediente: 500 g salată, 3 fire de praz, 2 legături de ştevie, o ceapă, 3 căţei de usturoi, 5 linguri de ulei de măsline, 2 fire de tarhon, mărar, suc de roşii.

Preparare: Înăbuşim prazul şi ceapa în apă cu puţin ulei. Adăugăm salata, ştevia şi 4 căni cu apă. Lăsăm supa să fiarbă la foc potrivit. Când verdeţurile sunt fierte vom adăuga usturoiul tăiat mărunt, sucul de roşii şi mărarul. Atunci punem tarhonul tocat foarte mărunt.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite