Spitalul Militar Central, falimentat şi mutat într-un nou sediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recentele declaraţii ale ministrului apărării, Teodor Meleşcanu, potrivit cărora Spitalul Militar Central urmează să fie mutat, cu arme şi bagaje, într-o altă locaţie confirmă,

Recentele declaraţii ale ministrului apărării, Teodor Meleşcanu, potrivit cărora Spitalul Militar Central urmează să fie mutat, cu arme şi bagaje, într-o altă locaţie confirmă, practic, bănuielile că actualul sediu din strada Ştefan Furtună urmează să fie înstrăinat.

Existenţa Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central Bucureşti (SMC) se apropie, încet, încet, de sfârşit. Reducerea activităţii unităţii sanitare, în urma epurărilor masive din 2005, când elita medicinei militare a fost pusă pe liber, nu a fost deloc întâmplătoare. Mai mulţi ofiţeri superiori din MApN au acuzat că aceste manevre, în spatele cărora s-a aflat comandantul SMC, generalul de brigadă Ioan Sârbu, pregătesc terenul pentru închiderea spitalului. Încă de anul trecut, mai-marii MApN au stabilit deja locaţia noului spital, în Calea Plevnei, pe locul unei săli de sport a Clubului Steaua, care a fost distrusă de un incendiu.

Actualul ministru al apărării, Teodor Meleşcanu, a anunţat oficial mutarea. Explicaţia ministrului, care nu prea stă în picioare, a fost că "SMC este un spital foarte vechi, de tip pavilionar, compus din diverse clădiri, care nu are niciun fel de funcţionalitate din punct de vedere al cerinţelor medicinei moderne".

Meleşcanu a mai spus că a propus Ministerului de Finanţe şi Ministerului Sănătăţii ca unul dintre cele opt spitale de urgenţă care vor fi finanţate din programul special de finanţare al guvernului să devină Spitalul Central Militar. "Noi am oferit terenul, care este pe Calea Plevnei", a declarat ministrul. "Bătaia peştelui" însă este pentru actuala locaţie a SMC, din strada Ştefan Furtună, pe care au pus ochii deja mai multe corporaţii, atrase de poziţia ultracentrală a spitalului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite