Spitalele îşi pierd directorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În Bucureşti, Ministerul Sănătăţii ar putea să înceapă deja demersurile pentru găsirea unor noi directori pentru cinci unităţi medicale mari: Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul de

În Bucureşti, Ministerul Sănătăţii ar putea să înceapă deja demersurile pentru găsirea unor noi directori pentru cinci unităţi medicale mari: Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul de Boli Cardiovasculare "C.C. Ilescu", Institutul de Pneumoftiziologie "Marius Nasta", Spitalul "Sf. Ioan" şi Spitalul de Urgenţă "Bagdasar Arseni". Alţi trei directori, printre care şi cei de la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", Spitalul de Psihiatrie Obregia şi Spitalul Caritas, ar putea pleca de la conducere. Doar un singur director, dr. Dan şerban, de la Spitalul de Urgenţă Sf. Pantelimon, a ales să rămână director.

Directorii cer timp să citească legea
"Nu pot să renunţ la profesia de medic. Cu siguranţă, există oameni care să mă înlocuiască, pentru că cimitirele sunt pline cu oameni de neînlocuit", ne-a declarat prof. dr. Cezar Macarie, directorul Institutului Inimii. Dr. Claudiu Turculeţ, directorul Spitalului "Bagdasar Arseni", spune că s-a decis în proporţie de 99 la sută ce va face. "În mod corect judecat nu poţi să faci la turaţie maximă meseriile de medic şi de director. În proporţie de 99 la sută mă voi întoarce la chirurgie", ne-a spus dr. Claudiu Turculeţ. Prof. dr. Alexandru Ciocâlteu, care este parlamentar şi directorul de la "Sf. Ioan", spune clar că va alege să fie medic. "Am fost 17 ani director, iar parlamentar voi mai fi cât va mai ţine mandatul şi după aceea nu voi mai candida. Voi rămâne doar medic", ne-a declarat prof. dr. Alexandru Ciocâlteu. Prof. dr. Radu Mihăilescu, directorul Spitalului "Obregia" şi prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul de la "Matei Balş" spun că vor mai întâi să citească atent legea înainte de a se decide ce aleg.

După intrarea în vigoare a Legii reformei în sănătate, spitalele vor fi conduse de un manager. Acesta trebuie să fie absolvent al unei instituţii de învăţământ superior şi al unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar. El încheie un contract de management cu Ministerul Sănătăţii sau cu ministerele care au reţea sanitară proprie pe o perioadă de trei ani.

Directorul Spitalului de Urgenţă pentru copii "Sf. Maria" din Iaşi, prof. dr. Marian Burlea, spune că vocaţia sa este cea de medic, dar că are încă planuri mari ca director. Acesta vrea să modernizeze spitalul şi să-i crească eficienţa. "Nu cred că munca de medic poate fi limitată de cea de director. Totuşi, în cazul în care sunt pus să aleg, voi alege profesia de medic", ne-a declarat prof. dr. Marian Burlea.

"Am fost 17 ani director, iar parlamentar voi mai fi cât va mai ţine mandatul şi după aceea nu voi mai candida. Voi rămâne doar medic."
Prof. dr. Alexandru Ciocâlteu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite