Spiritul muntelui, la Ciucaş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trei zile de muzică folk şi rock la Poiana Braşov, cu Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Mărgineanu, Cargo, Viţa de Vie Astăzi şi mâine continuă "Montanfest", festivalul cântecelor

Trei zile de muzică folk şi rock la Poiana Braşov, cu Ducu Bertzi, Mircea Vintilă, Mărgineanu, Cargo, Viţa de Vie

Astăzi şi mâine continuă "Montanfest", festivalul cântecelor şi al berii, eveniment care are loc, între 24 şi 26 august, la Poiana Braşov. Festivalul aduce la viaţă şi sărbătoreşte spiritul autentic de munte.

Anul acesta, toţi cei care vor participa la "sărbătoarea muntelui" vor avea parte de un ingredient menit să contureze şi mai bine spiritul Ciucaş: muzica folk şi rock. Pe parcursul celor trei zile, atmosfera este animată de trupe consacrate şi artişti autentici de folk.

Ieri au cântat la festival Bio, Zob şi Viţa de Vie, astăzi vor urca pe scenă Ducu Bertzi, Mircea Baniciu şi Cargo, iar Mircea Vintilă, Mărgineanu şi Iris vor închide, mâine, ediţia 2007 a festivalului.

"Ciucaş simte spiritul autentic de munte, îl reprezintă şi îşi doreşte să îl transmită mai departe. De aceea, ne-am propus să facem o tradiţie din a surprinde în fiecare an această atmosferă în cadrul festivalului şi de a-i invita şi pe ceilalţi nu numai să o trăiască, dar şi să o construiască", a adăugat Mihai Bonca, Brand Manager Ciucaş.

Totodată, iubitorii de folk vor putea să cânte alături de artiştii preferaţi. În fiecare zi de festival, vor avea loc concursuri de interpretare de muzică folk jurizate de aceştia şi de marele public, la finalul fiecărei sesiuni fiind desemnat un câştigător.

"Competiţia muzicală nu urmăreşte regulile stricte ale unui concurs de gen, ci mai degrabă are rolul de a le oferi iubitorilor de folk posibilitatea de a "trezi" spiritul montan, şi, de ce nu, buna dispoziţie a celor care iubesc muntele aşa cum îl reprezintă Ciucaş, berea cu tradiţie de la 1892", afirmă organizatorii.

Pe toată durata festivalului, meşteşugarii vor reînvia tradiţiile de munte, astfel că, alături de acordurile folk, berea adevărată şi peisajul montan, toate ingredientele unei atmosfere de petrecere între prieteni se vor regăsi la Montanfest.

Festivalul este una dintre iniţiativele Ciucaş care demonstrează apropierea sa de munte.
Marca s-a implicat încă de anul trecut în refacerea unor trasee montane care să faciliteze accesul iubitorilor de natură în zonele de interes turistic, proiect continuat şi în acest an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite