Spiritul lui Ioan Paul al II-lea, din nou în Piaţa Sfântul Petru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

balconul biroului său din palatul papal, a rostit un rozariu şi le-a vorbit credincioşilor. La ceremonia de comemorare, condusă de cardinalul Camillo Ruini, vicar al Romei, a fost evocat

balconul biroului său din palatul papal, a rostit un rozariu şi le-a vorbit credincioşilor. La ceremonia de comemorare, condusă de cardinalul Camillo Ruini, vicar al Romei, a fost evocat priveghiul la care zeci de mii de credincioşi au participat cu un an în urmă, în Piaţa San Pietro, în săptămânile dinaintea morţii Suveranului Pontif. Mii de credincioşi s-au rugat pentru sufletul Papei Ioan Paul al II-lea şi la Cracovia, unde s-a organizat o mesă în aer liber. Recviemul lui Verdi în interpretarea lui Placido Domingo a răsunat pe scena operei din Cracovia. Localnicii şi pelerinii au ascultat "Barca", melodia preferată a fostului papă, care - în semn de preţuire - va răsuna de acum încolo în fiecare primă sâmbătă a lunii, la ora exactă a decesului. Culorile drapelelor Poloniei şi al Vaticanului (galben şi alb) împânzesc şi astăzi, la o zi după comemorare, oraşul în care s-a născut Karol Wojtila. În "faţa ferestrei" papale a arhiepiscopiei de unde Suveranul Pontif se adresa mulţimii în timpul vizitelor în Polonia se mai pot vedea mucurile lumânărilor care au ars întreaga noapte în amintirea fostului papă. Faţada arhiepiscopiei este acoperită de un uriaş portret al Papei Ioan Paul al II-lea, pe care este scris: "Îţi mulţumim, I.P. II".

Aproape de beatificare
În acest timp, tribunalul rogatoriu pregăteşte beatificarea fostului Suveran Pontif, analizând mai multe cazuri care pot fi considerate miracole. "Primim zeci de semnale din partea persoanelor care au beneficiat de aceste miracole", a spus părintele Slawomir Oder, care coordonează activitatea tribunalului polonez. Vindecarea unei măicuţe catolice bolnavă de Parkinson poate fi dovada cerută pentru canonizare. Părintele Oder a afirmat că o "relicvă" a Papei Ioan Paul al II-lea va fi adusă în Polonia după încheierea procesului de canonizare, fără a preciza însă despre ce relicvă este vorba, în catedrala Wawel din Cracovia, unde sunt înhumaţi regii polonezi. Polonezii mai speră şi astăzi ca inima fostului Suveran Pontif să fie adusă în ţara natală.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite