"Spionul" Benyatov, trimis în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consultantul american de origine rusă Vadim Benyatov (foto), acuzat de spionaj în dosarul privind scurgerile de informaţii, a fost trimis ieri în judecată. Întrucât nu citise materialul

Consultantul american de origine rusă Vadim Benyatov (foto), acuzat de spionaj în dosarul privind scurgerile de informaţii, a fost trimis ieri în judecată.

Întrucât nu citise materialul de urmărire penală, faptele lui Benyatov au fost disjunse de presupuşii săi complici - trimişi în judecată în urmă cu trei luni -, Stanchev Stamen, Mucea Dorinel Mihai şi Donciu Mihai Radu.

Conform anchetatorilor, Vadim Benyatov a iniţiat şi constituit un grup infracţional extern, organizaţie concentrată pe obţinerea de date şi informaţii secrete referitoare la privatizarea unor societăţi strategice româneşti din domeniul energetic şi de comunicaţii.

Benyatov ar fi luat măsuri în vederea obţinerii de informaţii secrete din domeniul energetic al economiei naţionale a României, al căror caracter şi importanţă ar fi fost de natură să pericliteze securitatea statului. Vadim Benyatov este plecat la Londra pentru un tratament, după ce magistraţii au decis că interdicţia de a părăsi ţara cerută de procurori nu se mai impune în cazul consultantului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite