Spionajul german a fost implicat în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Pentagonul şi Berlinul au dezminţit informaţiile conform cărora serviciile secrete germane au furnizat militarilor SUA planul de apărare a Bagdadului înainte de invadarea Irakului în

Deşi Pentagonul şi Berlinul au dezminţit informaţiile conform cărora serviciile secrete germane au furnizat militarilor SUA planul de apărare a Bagdadului înainte de invadarea Irakului în martie 2003, cotidianul "New York Times" nu retrage nimic din ceea ce a publicat. "Nu deţin probe care să confirme această afirmaţie", declara un purtător de cuvânt al Pentagonului, Bryan Whitman.
La rândul său, purtătorul de cuvânt al cancelariei de la Berlin, Ulrich Wilhelm, a declarat că la Bagdad se aflau, în ajunul începerii războiului din Irak, doar doi agenţi ai serviciilor secrete germane. Misiunea celor doi spioni era să strângă informaţii pentru comisia de control al serviciilor secrete din parlamentul german.
Responsabili americani recunoscuseră anterior că există într-adevăr un astfel de studiu clasificat privind războiul din Irak, dar că în el nu se vorbeşte despre vreun rol al serviciilor secrete germane.
Sceptică rămâne şi opoziţia din Germania, care încearcă să speculeze politic scandalul. Mai mulţi membri ai opoziţiei pun în discuţie şi veridicitatea numărului de spioni germani în Irak în perioada februarie-martie 2003.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite