Sperietori pentru vitezomani pe Valea Oltului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două radare cu camere video fixe vor fi instalate, în curând, în comuna sibiană Boiţa, iar pe maşina poliţiei rurale va fi montată o cameră mobilă, pentru a-i prinde pe vitezomanii care

Două radare cu camere video fixe vor fi instalate, în curând, în comuna sibiană Boiţa, iar pe maşina poliţiei rurale va fi montată o cameră mobilă, pentru a-i prinde pe vitezomanii care trec pe Valea Oltului. Licitaţia de atribuire a lucrărilor a fost câştigată de firma clujeană SC Benefic SRL.

Acesta este doar unul din paşii pe care autorităţile locale şi IPJ Sibiu îl fac, în încercarea de a reduce numărul mare de accidente de pe DN 1 şi DN 7. În rest, însă, mai sunt multe de pus la punct. "Suntem într-o fază incipientă.

Mai întâi trebuie ca fiecare primărie din localităţile unde există sistemul de supraveghere video să facă o licitaţie pentru contractarea unei firme. Cei de la Boiţa sunt singurii care au, deocamdată, contractul", a precizat subinspectorul Luciana Balteş, purtătoarea de cuvânt a IPJ Sibiu.

Pe de altă parte, radarul fix, cu laser, instalat la Săcel, aproape de limita cu judeţul Alba, este în continuare inutil. "El efectuează nişte măsurători, funcţionează, dar nu înregistrează. A fost instalat, pentru teste, de una dintre firmele care va participa la licitaţie", a explicat Balteş.

Aparatul a fost montat în luna februarie şi este aproape nedetectabil, deoarece fotografiază maşinile abia după ce acestea trec de el, iar noaptea foloseşte tehnologia infraroşu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite