Sârbu: Sper să reuşim să plătim regulat salariile şi pensiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Muncii, Familiei şi Solidarităţii Sociale, Marian Sârbu, a declarat, la Iaşi, că speră ca, până la finele acestui an, să fie plătite regulat salariile şi pensiile, în contextul actualei crize economice, potrivit NewsIn.


"Eu sper să reuşim totuşi ca, până la sfârşitul anului, să plătim, în mod regulat, salarii, pensii, alocaţii şi tot ceea ce generic numim cheltuielile bugetare obligatorii. Acestea, pe un rang de preferinţă unanim acceptat, sunt plătite primele sau, în orice caz, sunt ultimele atunci când se pune problema unor tăieri de alocaţii bugetare. Nu am în acest moment temeri care să se bazeze pe nişte date concrete cum că până la sfârşitul anului vom avea probleme cu salariile sau pensiile", a declarat ministrul Muncii.
Făcând referire la reducerile de personal din sistemul bugetar, ministrul Muncii ţinut să precizeze că politica exprimată de premierul Emil Boc, pe principiul "pleacă şapte, angajăm unul", reprezintă un angajament care a fost asumat de Guvern prin acordul cu FMI şi Uniunea Europeană. "Pare a fi cel mai bun mod de a diminua numărul de angajaţi la stat fără nişte dureri sociale foarte mari", a subliniat ministrul. Acesta a adăugat că eforturile financiare pe care Guvernul le face în această perioadă de criză "trebuie raţionalizate şi din punctul de vedere al numărului de angajaţi". În ceea ce priveşte fondurile disponibile la nivelul ministerelor pentru prime, sporuri sau creşteri salariale, Marian Sârbu a precizat că, în aceste situaţii, funcţionează "elemente ce ţin de contracte colective de muncă în vigoare şi unele dispoziţii legale".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite