Speculatorii pariază pe aprecierea leului - revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speculatorii pariază pe aprecierea leului - revista presei economice
Speculatorii pariază pe aprecierea leului - revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre părerea speculatorilor în ceea ce priveşte evoluţia leului, scăderea soldului creditelor sau recuperarea spectaculoasă a SIF-urilor. Printre alte subiecte, de două luni euro nu a coborât sub 4,2 lei, iar ADS îşi face reclamă de 100.000 euro.

Speculatorii pariază pe aprecierea leului. Filiala de la Londra a unei mari bănci franceze a vândut circa 100 mil. euro pe piaţa locală, stârnind astfel un trend speculativ care a întărit leul la sfârşitul săptămânii trecute. În acest moment opinia celor care speculează pe piaţa valutară de la Bucureşti este că leul se va întări şi din acest motiv câţiva jucători au vândut euro în speranţa că vor reuşi să recumpere la un cost mai scăzut, potrivit Ziarul Financiar.

BNR: Soldul creditelor scade, restanţele cresc. Creditele acordate de bănci populaţiei şi companiilor aveau, la finele lunii trecute, un sold de 198,8 miliarde de lei, în scădere cu 0,1% comparativ cu iunie 2009. Nivelul restanţelor a urcat cu peste 7%, de la 5,5 miliarde de lei, la sfârşitul lunii iunie, la 5,9 miliarde de lei, la 31 iulie, potrivit datelor centralizate de Banca Naţională a României (BNR) şi citate de Business Standard.

SIF-urile recupereaza spectaculos şi saltă BET-FI la maximul anului.
Bursa de la Bucureşti nu a rezistat pe plus până la final, iar indicii au pierdut până la un procent. Doar BET-FI a reuşit să recupereze şi a închis cu 0,4% mai sus, peste 22.000 de puncte. Rulajele de pe întreaga piaţă au depăşit 5 mil de euro, după ce obligaţiunile au generat peste 800 de mii de euro, scrie Money.

De două luni euro nu a coborât sub 4,2 lei. Ultima dată când cursul mediu al euro a fost mai mic de 4,2 lei s-a petrecut la începutul lunii iulie, 4,1892 lei. De atunci, moneda unică a fluctuat în culoarul 4,2 - 4,23 lei, ea testând de mai multe ori pragul de rezistenţă de la 4,2360 lei, fără a reuşi însă să îl depăşească mai mult de o şedinţă. Săptămâna trecută, leul a continuat să beneficieze de suportul adus de evoluţia pozitivă a celorlalte monede din regiune, în principal de cea poloneză, care beneficiază de cea mai sănătoasă economie, potrivit Curierul Național.

ADS îşi face reclamă de 100.000 euro.
Ameninţată în dese rânduri cu des­fiinţarea de către Ministerul Agriculturii (n.r. instituţie în subordinea căreia funcţionează), dar scăpată, temporar, de aceasta din motive ce au rămas necunoscute opiniei publice, Agenţia Domeniilor Statului (ADS) a decis să-şi facă reclamă de circa 100.000 de euro, scrie Bursa. În plin regim de austeritate bugetară, ADS a atribuit un contract de 400.000 de lei (circa 95.000 de euro) pentru servicii publicitare, conform unui anunţ publicat pe site-ului public de licitaţii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite