Speculă cu locurile de veci din cimitire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Speculă cu locurile de veci din cimitire
Speculă cu locurile de veci din cimitire

Proprietarii vând la suprapreţ parcelele, prin mica publicitate

Un loc de veci îi costă pe botoşăneni între 3.000 şi 10.000 de lei, în funcţie de materialele folosite de proprietar la amenajarea cavourilor. 

„Vând loc de veci în cimitirul Pacea. Preţ negociabil”. Astfel de anunţuri apar frecvent în ziare sau la posturile locale de televiziune.

Mulţi botoşăneni care au reuşit să ia în concesiune locuri în cimitirele din oraş încearcă să profite de faptul că în municipiu se găsesc foarte greu gropi pentru îngropăciune. Preţurile cerute de vânzători sunt de cele mai multe ori de două ori mai mari decât cele stabilite de municipalitate.

„Costă 5.000 de lei, negociabil”

Contactat telefonic, unul dintre vânzători povesteşte că are mare nevoie de bani şi că este nevoit să renunţe la mormântul pe care l-a cumpărat. Bărbatul cere un preţ foarte piperat, dar spune că este dispus la concesii. „Costă 5.000 de lei, negociabil. Putem să ne întâlnim şi să vedeţi mormântul, după care mai negociem. Nu l-aş fi vândut, dar am mare nevoie de bani”, a afirmat vânzătorul.

Pe piaţa „neagră“, un loc de veci se vinde şi cu 3.000 de lei, în funcţie de necesităţile vânzătorului. „Locuri mai erau doar în râpa de la Pacea şi singura soluţie a fost să cumpăr de la cineva care avea unul deja amenajat. Nu puteam sta cu mortul pe masă. Am dat 3.000 de lei şi l-am cumpărat, chiar dacă suma era destul de mare”, ne-a spus Mihai P., pensionar.

Oficialii spun că situaţia este sub control

Conducerea societăţii Urban Serv, cea care administrează cimitirele din municipiu spune că ştie că locurile de veci se vând „pe sub mână“, dar susţine că nu se poate interveni deoarece concesionarul a plătit tariful şi a investit într-o lucrare.

„Cunoaştem situaţia. Am văzut şi noi că sunt anunţuri, dar nu avem ce face. Omul a concesionat locul şi a investit bani pentru a-şi face o lucrare. El practic vinde lucrarea şi nu putem să-i interzicem acest lucru. Am auzit că au fost cazuri în care s-a vândut şi cu 10.000 de lei deoarece era o lucrare din marmură”, a spus Gheorghe Pricopi, directorul general al SC Urban Serv SA. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite