Spectacol ieftin cu preşedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câţiva politicieni şi o mână de susţinători au animat ieri centrul Capitalei >> Când noi luptam împotriva securităţii, el reprezenta Securitatea Emil Constantinescu, referindu-se la Traian

Câţiva politicieni şi o mână de susţinători au animat ieri centrul Capitalei >> Când noi luptam împotriva securităţii, el reprezenta Securitatea Emil Constantinescu, referindu-se la Traian Băsescu >> Singurii care adaugă valoare Pieţei Universităţii sunt românii Traian Băsescu Anunţul preşedintelui Traian Băsescu că merge în Piaţa Universităţii, pentru a se întâlni cu românii, aşa cum a declarat joi seara, la TVR, l-a determinat pe fostul şef al statului, Emil Constantinescu, să organizeze un contramiting. Ceea ce a urmat a fost un circ dâmboviţean autentic.

La orele 15.30 s-au adunat primii protestatari, PNŢCD-işti şi membri ai Acţiunii Populare, vreo 50-60 de persoane, oameni cuminţi şi blajini, în mare parte pensionari. Generaţia tânără era reprezentată de numai doi băieţi şi o fată.

"Unde ne sunt studenţiigolani de altădată" a rămas o întrebare retorică până când o membră PNŢCD a dat răspunsul corect: "În străinătate, doamnă".

Atmos fera călduţă a fost între ţinută şi de muzica "de nuntă" ce se revărsa din boxele din faţa Teatrului Naţional, în pregătirea unui spectacol organizat de Asociaţia Iniţiativa Civică pentru pensionari.

Sosirea lui Emil Constantinescu şi a lui Marian Petre Miluţ, preşedintele ţărăni ştilor, printre manifestan ţii PNŢCD, AP şi PNL, la orele 16.25, a adunat două sute de persoane în jurul lor. Emil Constantinescu a declarat jurnaliştilor că Traian Băsescu are voie să se întâlnească cu cetăţenii, dar nu în Piaţa Universităţii, loc asociat cu lupta împotriva comunismului.

"Când noi luptam împotriva securităţii, el reprezenta Securitatea, când noi luptam împotriva no menclaturii, el reprezenta nomenclatura", a declarat fostul preşedinte.

După plecarea lui Constantinescu, cei câţiva contra manifestanţi au rămas să-l aştepte pe Traian Basescu.

Apariţia la spectacolul de muzică al lui Gigi Becali, la 19.30, a fost întâmpinată cu simpatie de cerşetorii din zonă şi cu huiduieli din partea contramanifestanţilor afl aţi la fântână, care, în haosul general, au crezut că a sosit Traian Băsescu.

Pre- şedintele a ajuns pe esplanada de la Teatrul Naţional ceva mai târziu, la orele 19.50, după fi ica sa, Elena Băsescu, Elena Udrea, Vasile Blaga. Băsescu a făcut obişnuita baie de mulţime, cu multe gesturi teatrale, în uralele simpatizanţilor şi huiduielile celor câţiva opozanţi afl aţi pe trotuarul de vizavi. Băsescu a ajuns în cele din urmă şi pe scenă. "Singurii care adaugă valoare Pieţei Universităţii sunt românii.

Toţi românii sunt buni", a declarat el referindu-se la contramanifestanţii care agitau steaguri galbene.

"Daţi gardul la o parte", s-a adresat preşedintele forţelor de ordine, apoi către manifestanţi: "Vă rog, dragi domni cu steaguri galbene, veniţi şi spuneţi oamenilor de vârsta a treia de aici, La mulţi ani. Românii trebuie să fi e uniţi. Păcat că trebuie să ne împărţim în buni şi răi", a mai declarat preşedintele, după care a părăsit zona.

Spectacolul a continuat în acorduri de muzică populară, dar deja nu mai avea niciun farmec.

>> Când noi luptam împotriva securităţii, el reprezenta Securitatea
Emil Constantinescu, referindu-se la Traian Băsescu

>> Singurii care adaugă valoare Pieţei Universităţii sunt românii
Traian Băsescu

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite