Specializări universitare ucise de criză- Revista presei interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Specializări universitare ucise de criză- Revista presei interne
Specializări universitare ucise de criză- Revista presei interne

Presa internă de azi scrie despre dispariţia unor specializări universitare, despre tractorul chinez de la Braşov sau despre despăgubirea lui Miron Cozma. Printre alte subiecte, noile modificări de la bac, iar un medic din Dolj a fost reţinut pentru luare de mită.


Specializări universitare ucise de criză

. Fizică şi chimie în limbi străine, istorie şi inginerie sunt câteva dintre domeniile de licenţă sau masterat care au dispărut anul acesta. Motivul: reducerea pe cât posibil a cheltuielilor, scrie Evenimentul Zilei.

Tractorul "made in China", la Braşov. De la tenişi, creioane, beţişoare parfumate şi gumă de şters, chinezii au ajuns să fabrice tractoare. Din Braşov, locul de baştină, dar şi de deces al tractorului românesc, chinezii vor vinde anual în Europa 20.000 de bucăţi, scrie Cotidianul.

Despăgubit rezonabil. Instanţa supremă i-a acordat lui Miron Cozma doar 10.000 de euro despăgubiri, din 4 milioane cât solicitase, "spre a nu se ajunge la arbitrariu şi la îmbogăţire fără justă cauză", se arată în motivarea deciziei dispusă în luna martie, scrie Jurnalul Naţional.

Tot ce trebuie să ştii despre bacul de anul viitor.
Elevii de clasa a XII-a vor trebui să se înscrie la bacalaureat încă din acest an, perioada prevăzută în noua structură a examenului maturităţii fiind 14-18 decembrie. Conform metodologiei concepute de Ministerul Educaţiei, bacul va începe imediat după întoarcerea elevilor din vacanţa de iarnă, prima probă orală urmând a avea loc în intervalul 11-13 ianuarie, când candidaţilor le vor fi testate competenţele de comunicare în limba română, scrie Gândul.

Doctor reţinut în Dolj. Doctorul Valentina Goga a fost prins în flagrant delict de luare de mită, potrivit unor surse judiciare. Medicul a primit 500 de lei pentru a emite în regim de urgenţă o decizie de pensionare din motive de invaliditate pe numele unui bărbat din comuna Castranova, judeţul Dolj, scrie Jurnalul Naţional.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite