Spargere-şoc în centrul oraşului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii estimează că în seiful casei de schimb valutar se aflau circa 200.000 de lei. Casa de schimb valutar Macrogrup Exchange Office, de pe strada Iuliu Maniu, a fost spartă azi-noapte de hoţi, încă necunoscuţi. Aceştia au deschis seiful cu cheia.

Autorii furtului, se pare că, au acţionat la sigur: au spart butucul uşii şi au tăiat cablul telefonului, care făcea legătura cu firma de pază, folosind o scară din gangul alăturat.
Astfel, s-a evitat alarmarea atât a celor de la Total Security, firma care asigura paza, cât şi a vecinilor. Infractorii au luat cheia originală a seifului din birou, au furat banii ce se aflau înăuntru şi au plecat. Patronii estimează că în seif se aflau între 160.000 şi 200.000 de lei.
Incidentul a fost reclamat de una dintre casieriţe, la ora 8.22 dimineaţă. Deşi casa de schimb valutar avea montate trei camere de supraveghere, patronul acesteia nu a putut preciza dacă vreuna a fost funcţională în momentul spargerii.
Tudor Şoaită, reprezentantul Total Security susţine că firma nu a fost alarmată pentru că, cel mai probabil, hoţii au reuşit să taie cablul telefonului în mai puţin de 15 secunde. Pe lângă furt, poliţiştii anchetează şi modalitatea de asigurare a pazei respectivei case de schimb valutar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite