Spaniolii, ghidaţi de "căpşunari" prin Munţii Bârgăului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de 20 de spanioli din oraşul Mecco au petrecut sfârşitul de săptămână în satul Feldru din Bistriţa-Năsăud, unde s-a parafat înfrăţirea între cele două localităţi. Programul

Un grup de 20 de spanioli din oraşul Mecco au petrecut sfârşitul de săptămână în satul Feldru din Bistriţa-Năsăud, unde s-a parafat înfrăţirea între cele două localităţi.
Programul pregătit de gazde a cuprins şi o excursie cu căruţe trase de cai prin Munţii Bârgăului. Ghizii spaniolilor au fost chiar "căpşunarii", cei care îşi câştigă existenţa muncind în Peninsula Iberică. Oaspeţii au urcat în cinci căruţe şi au traversat muntele pe drumuri forestiere greu accesibile, dar cu peisaje mirifice. La jumătatea traseului, gazdele le-au pregătit o masă cu tocăniţă de miel la ceaun, cârnăciori şi plăcinte ardeleneşti cu brânză şi mărar. Excursia a continuat spre Hotelul Castel Dracula, unde spaniolii, în frunte cu primarul lor, au coborât în subsol, unde dintr-un sicriu a ieşit Contele Dracula."Dacă vor pleca mulţumiţi, la anul vor veni mai mulţi. Nu vom merge numai noi la ei, îi vom aduce şi pe ei la noi, să cheltuim şi banii lor în România", a spus primarul comunei Feldru. Turiştii spanioli s-au declarat mulţumiţi de sejurul pe care l-au oferit românii, despre care au spus că sunt harnici, cinstiţi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite