Spaniolii caută de lucru în România - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un reportaj realizat în Andaluzia arată că, mulţi dintre spaniolii rămaşi fără loc de muncă sunt hotărâţi să accepte ofertele de muncă din domeniul construcţiilor din România.


Consulatul Român din Andaluzia, Ceuta, Melilla şi Murcia are un nou consul”, titrează „Melilla Hoy”.


Monica Mihaela Ştirbu este noul consul pentru românii din Andaluzia, Melilla, Murcia şi Ceuta. În prezent, în această zonă locuiesc 250.000 de români.


Răscoala celor fără loc de muncă”, intitulează ziarul „El Pais” un articol în pagina de actualitate locală din Andaluzia.


În Spania, există mai mult de 700.000 de români care îşi caută fericirea, subliniază ziarul spaniol. Însă în Andaluzia, există spanioli care sunt hotărâţi să emigreze în România, unde li se oferă un loc de muncă. Publicaţia prezintă cazul a doi andaluzi care s-au hotărât să accepte oferta venită din partea unei firme de construcţii din România. La ora acuală, în Andaluzia, există 25.500 de şomeri.


Un denunţ depus la poliţia din Alicante se finalizează cu arestarea unui grup de români care exploata 25 de compatrioţi”, relevă ziarul „Informacion”.

Opt români exploatau 25 de compatrioţi în provincia Valencia. Cei opt îi obligau să muncească la cules de citrice, iar în schimb le ofereau doar un pat în care să doarmă. Românii erau cazaţi în apartamente mici, unde locuiau în condiţii insalubre. Printre cei 25 se află şi un copil de şapte ani, care era obligat, la rândul lui, să muncească la câmp. Exploatatorii au fost descoperiţi în urma denunţului făcut de către doi români. Aceştia au reuşit să fugă din livada de portocali şi au anunţat poliţia din Alicante.



A fost arestată o bandă de români care fura în case de lux”, informează ziarul „ABC”.


Este vorba despre o bandă de români, foarte bine organizată, cu ramificaţii în Insulelel Baleare, Valencia şi Madrid. Grupul era format în totalitate din români, aceştia acţionând ca un comando militar. Hoţii aveau toate dotările necesare pentru a fura chiar şi din localuri, hale industriale sau case de lux bine păzite.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite