Spaniolii merg să culeagă struguri în Franţa - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolii merg să culeagă struguri în Franţa - Revista presei economice
Spaniolii merg să culeagă struguri în Franţa - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre plecarea spaniolilor în Franţa pentru recoltarea strugurilor, campania Google de marketing direct sau finalul recesiunii la fabricile britanice şi franceze. Printre alte subiecte, criza omoară două treimi din agenţiile imobiliare, iar Uzina Dacia şi-a închis porţile.


Spaniolii merg să culeagă struguri în Franţa.

Circa 13.500 de spanioli vor merge în septembrie să culeagă struguri în Franţa anul acesta, cu 12,5% mai mulţi decât în 2008, a declarat Jesus Acasuso, secretarul pentru migraţii al federaţiei agroalimentare din sindicatul UGT, potrivit Bursa. Interesul spaniolilor pentru culegerea strugurilor francezi este alimentat, în parte, de criza economică profundă cu care se confruntă Spania, unde şomajul creşte în continuare. La sfârşitul lunii iunie, rata şomajului este de 17,9%, adică peste patru milioane de persoane nu aveau un loc de muncă.

Google caută noi venituri acasă la antreprenorii români. Compania americană Google, care deţine cel mai mare motor de căutare pe internet din lume, a început să le trimită antreprenorilor români acasă, prin poşta clasică, vouchere personalizate cu o valoare de 200 de lei, care pot fi utilizate pentru a derula campanii publicitare online prin AdWords - sistemul de publicitate operat de Google. Google a mai desfăşurat campanii de promovare în România, dar niciodată până la un asemenea nivel de detaliu şi care să implice şi utilizarea unor metode "clasice" de marketing, scrie Ziarul Financiar.

Fabricile britanice şi franceze, aproape de finalul recesiunii. Industria prelucrătoare din Marea Britanie şi Franţa anunţă primul avans din ultimele douăsprezece luni, pe fondul creşterii volumului de comenzi. În Marea Britanie, sectorul industrial a înregistrat în iulie prima creştere din ultimul an şi câteva luni, potrivit unei estimări realizate de compania de cercetare Markit. Potrivit aceleiaşi surse, şi industria din Franţa a consemnat primul avans din ultimele 12 luni, anunţă Business Standard. 

Criza omoară două treimi din agenţiile imobiliare. Analiştii spun că din cele 10.000 de agenţii imobiliare doar ceva mai mult de 3.000 vor mai activa după ce piaţa imobiliară îşi va reveni. Scăderea numărului de tranzacţii imobiliare va genera o concurenţă care va face ca doar agenţii care oferă servicii complete să reziste. Cu alte cuvinte, vor supravieţui doar agenţii capabili să ofere şi servicii de consultanţă, nu doar să intermedieze vizite la apartamentele scoase la vânzare, anunţă Money.

Uzina Dacia şi-a închis porţile. Uzina Dacia, întreaga platformă industrială de la Mioveni şi fabricile furnizorilor de componente din industria auto au intrat, începând de ieri, în revizie tehnică, scrie Curierul Naţional. Astfel, întreaga activitate Dacia va fi oprită timp de patru săptămâni, ceea ce înseamnă că, până la începutul toamnei, toţi cei aproximativ 14.000 de angajaţi ai Dacia se vor afla în concediu. De asemenea, furnizorii care produc exclusiv sau în mare parte pentru Dacia vor intra şi ei în vacanţă în aceeaşi perioadă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite