Spania salvează pateul de ficat de gâscă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimii ani, producerea celui mai gustos pate de ficat a fost interzisă în majoritatea statelor europene, ca măsură de protejare a gâştelor faţă de obiceiul "îndopatului". Fermierii

În ultimii ani, producerea celui mai gustos pate de ficat a fost interzisă în majoritatea statelor europene, ca măsură de protejare a gâştelor faţă de obiceiul "îndopatului". Fermierii spanioli au salvat însă bucătăriile restaurantelor de lux, după ce au observat că ficatul de gâscă neîndopată are un gust "perfect" doar în luna noiembrie. În această lună, gâştele se pregătesc de plecarea în ţările calde şi, prin urmare, îşi fac singure depozite de grăsime pentru drum. Până acum, gâştele se "îndopau" cu cereale, prin montarea unei pâlnii în cioc, fiind hrănite excesiv pentru ca ficatul lor să crească de două-trei ori în greutate. Se considera că numai în acest fel ficatul este destul de gras pentru a se obţine din el un pate perfect. Noua metodă, care presupune sacrificarea gâştelor numai în luna noiembrie, a primit un premiu din partea francezilor, fericiţi că-şi pot gusta în continuare renumitul "pate de foie gras".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite