”Mai bine sărac în Spania, decât muritor de foame la mine în ţară” - Revista presei spaniole

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că aceasta este sloganul după care se ghidează mulţi imigranţi care locuiesc în Spania. Conform articolelor din ziarele din peninsulă, deşi guvernul spaniol le plăteşte biletul de avion imigranţilor pentru întoarcerea în ţara de baştină, imigranţii preferă o viaţă grea în Spania, decât să moară de foame la ei în ţară.

De asemenea se vorbeşte despre un protest al sindicatului muncitorilor din Guipuzcoa care, după accidentul suferit de un muncitor român pe un şantier, atrage atenţia asupra nerespectării regulilor de protecţie a muncii de către firma de construcţii care realizează lucrarea.

Guvernul estimează că doar 1.500 de imigranţi se vor întoarce de bunăvoie în ţara de baştină”, observă ziarul ”Diatrio de Mallorca”. Guvernul local din Baleare anticipează că doar 1.500 de persoane vor apela la ajutorul financiar oferit de Spania pentru imigarnţi, cu scopul ca aceştia să se întoarcă acasă. Publicaţia observă că ei preferă să o ducă greu în Spania, decât să moară de foame la ei în ţară.

Cinci români răniţi într-un accident auto în localitatea Sesa”, relevă ”El Periodico de Aragon”. Cinci tineri, toţi de naţionalitate română, au fost răniţi într-un accident de trafic produs în apropiere de localitatea Sesa, provincia Huesca, Aragon. Aceştia se aflau pe şoseaua A-131, când autoturismul în care călătoreau a părăsit asfaltul, răsturnându-se. Trei dintre ei, o femeie şi doi bărbaţi, grav răniţi, au fost transportaţi de urgenţă la spital, ceilalţi doi având doar răni superficiale.

CCOO protestează pe şantierul de pe autostrada din Urumea, pentru un accident de muncă”, informează ziarul ”Finanzas”. Aproximativ 30 de reprezentanţi din cadrul sindicatului muncitoresc CCOO (Comisiones Obreras) s-au reunit într-un protest pe şantierul de pe autostrada care se construieşte în apropiere de localitatea Astigarraga, din San Sebastian, Guipuzcoa. Evenimentul se petrecea în urma unui accident de muncă în care un român a fost grav rănit, la ora actuală aflându-se în comă la spitalul din San Sebastian. Sindicaliştii atrag atenţia asupra faptului că angajatorii nu respectă normele de protecţie a muncii pentru angajaţi.

Români acondamnaţi după ce au sechestrat un compatriot şi au cerut 1.000 de euro drept recompensă”, titrează ”EcoDiario”, în pagina de legislaţie. Românii vor fi condamnaţi la opt şi respectiv şase ani de închisoare pentru că au sechestrat un alt român şi i-au cerut cumnatei acestuia 1.000 de euro, prin şantaj. Cei trei munceau la o fermă în localitatea Pilas, din apropiere de Sevilla.

Patru români, acuzaţi de furt într-un magazin”, relevă ”La opinion de Zamora”. Agenţi ai poliţiei locale din localitatea Benavente, Zamora, au arestat, în cursul nopţii de ieri, patru persoane, doi bărbaţi şi două femei, toţi de naţionalitate română, acuzaţi de furt dintr-un magazin de pe strada La Rua. La apariţia poliţiei, cei patru au încercat să fugă, aruncând o parte din marfa pe care o furaseră.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite