Spania: Zapatero vrea prelungirea termenelor asigurărilor sociale pentru şomeri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de astăzi scrie despre descoperirea unor noi dovezi incriminatorii în cazul lui Luis Barcenas, despre acordarea permiselor de muncă femeilor imigrante maltratate, despre întâlnirea care va avea loc între Zapatero şi patronat pentru prelungirea termenelor asigurărilor sociale şi despre micşorarea bugetului armatei spaniole.

„Zapatero se va întâlni cu patronatul şi cu sindicatele pentru prelungirea termenelor asigurărilor de şomaj”, anunţă „La Vanguardia”.
Jose Luis Rodriguez Zapatero a declarat că săptămânile viitoare va avea o întâlnire cu patronatul şi sindicatele pentru a ajunge la un acord asupra noului model de dezvoltare economică, model care va viza educaţia, formarea şi protecţia socială. Astfel, el intenţionează să obţină o prelungire a termenului asigurărilor sociale pentru persoanele care au rămas în şomaj şi nu mai beneficiază de niciun fel de protecţie.

„Trezorierul Partidului Popular a primit 1,6 milioane de euro şi călătorii-cadou”, titrează „El Pais”.
Judecătorul Baltasar Garzon susţine că Luis Barcenas, senator şi trezorier al Partidului Popular, a primit de la Francisco Correa, responsabilul în Cazul Gurtel, bani pentru a-şi plăti călătoriile în Marea Britanie şi Elveţia. Mai mult chiar, lui Barcenas i s-au plătit 1,6 milioane euro, banii provenind de la societăţile administrate de Correa.

„Legea străinilor va da permise de muncă femeilor maltratate”, informează tot „El Pais”.
Guvernul a modificat radical proiectul de reformă a Legii străinilor, iar una dintre principalele noutăţi o constituie posibilitatea de obţinere a permisului de muncă şi rezidenţă de către femeile aflate ilegal pe teritoriul spaniol, dar care devin victime ale violenţei domestice. Permisul va fi acordat pentru perioada în care se desfăşoară demersurile judiciare. În 2008, 44% din femeile asasinate de partenerul de cuplu au fost imigrante.

„Micşorarea bugetului armatei lasă misiunile de siguranţă naţională pe roşu”, anunţă „ABC”.
Scăderile de buget aplicate armatei de către guvern au condus la reducerea măsurilor de asigurare a securităţii naţionale, prin stoparea unor operaţiuni precum supravegherea coastelor spaniole. Din luna martie, trei din patru submarine nu au mai folosite, a scăzut numărul patrulelor din Strâmtoarea Gibraltar şi va începe şi reducerea celor din Marea Cantabrică.

„Antonio Iglesias: Din analizele chimice de la 11-M a reieşit portretul robot al substanţei Titadyn”, titrează „El Mundo”.
Antonio Iglesias, un renumit chimist spaniol, a reanalizat toate datele obţinute de cei patru chimişti care au fost desemnaţi să investigheze substanţele folosite în cazul exploziilor de la 11 Martie, din Madrid. El susţine că explozia produsă în staţia El Pozo a fost provocată de o substanţă numită Titadyn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite