Spania: Medalia de onoare pentru un român care şi-a pus viaţa în pericol să captureze un infractor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele spaniole vorbesc despre investigaţia judecătoriei din Madrid în legătură cu posibilitatea folosirii fondurilor publice în spionajul dintre partidele politice, un interviu acordat de către ministrul de Egalitate, în legătură cu noua lege a avortului, vizita ministrului de Externe spaniol, Angel Moratinos, în Malabo şi victoria fără precedent a echipei de fotbal FC Barcelona.

„Un judecător investighează posibilitatea utilizări fondurilor publice pentru spionaj în politică, la Madrid”, publică pe prima pagină ziarul El Pais.
Judecătoria numărul 5 din Madrid a început investigaţiile în legătură cu un posibil caz de utilizare a fondurilor publice de către socialiştii (PSOE) din Madrid cu scopul de a-şi spiona adversarii politici din Partidul Popular (PP). Această măsură a fost luată în urma unui denunţ, depus la data de 20 februarie, împotriva viceprimarului din Madrid, Manuel Cabo.

Bibiana Aido: „Dacă aş rămâne azi insărcinată, nu aş avorta”, titrează ziarul El Mundo, într-un interviu acordat de către ministrul de Egalitate.
Imediat după aprobarea legii avortului de către guvernul spaniol, ministrul de Egalitate Bibiana Aido vorbeşte, într-un interviu acordat ziarului spaniol, despre polemica lege a avortului care permite minorelor de 16 ani să avorteze fără acordul părinţilor. Ministrul a declarat că aceasta este o lege care oferă femeilor mai multă libertate în ceea ce priveşte decizia de a avea un copil, iar dacă ea ar rămâne însărcinată azi, nu s-ar gândi să avortze.

„Ministrul de Externe spaniol, Angel Moratinos, împreună cu numeroşi patroni de firme spaniole şi politicieni, va vizita Malabo” intitulează ziarul ABC articolul de pe prima pagină.
Ministrul de Externe spaniol, Angel Moratino va vizita, în a doua săptămână a lunii iunie, colonia Malabo, din Guineea Ecuatorial. Scopul acestei vizite este întărirea relaţiilor cu omologul său din această zonă, Teodor Obiang, şi semnarea unor acorduri de cooperare bilaterală.

„Comunitatea Madrid propune acordarea medaliei de onoare cetăţeanului român care a ajutat la capturarea unui hoţ”, publică ziarul ADN, în ediţia de Madrid.
Comunitatea Madrid intenţionează să acorde medalia de merit unui cetăţean de naţionaltate română, în vârstă de 23 de ani, care a fost înjunghiat de către un hoţ. Românul N.B. a văzut când hoţul a furat casa de marcat dintr-un magazin de bijuterii, l-a urmărit, iar când s-a înfruntat cu acesta a fost înjunghiat.

„Barca este campioană”, intitulează ziarul „As”, articolul de pe prima pagină.
Pentru prima dată în istoria fotbalului spaniol, Barca a câştigat Liga de fotbal spaniolă şi Copa del Rey. Dacă va câştiga şi Cupa Campionilor va fi prima echipă de fotbal spaniolă care câştigă toate aceste trei competiţii, în acelaşi an.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite