Spălătoriile auto fără apă, bune pentru mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curăţarea uscată se face fără detergenţi O alternativă la spălătoriile auto clasice care poluează prinde contur şi în România. Metoda spălării fără apă reduce cantitatea de

Curăţarea uscată se face fără detergenţi

O alternativă la spălătoriile auto clasice care poluează prinde contur şi în România. Metoda spălării fără apă reduce cantitatea de agenţi poluanţi.

Strategiile de reducere a poluării şi de protejare a mediului înconjurător vor trebui regândite. Şi asta din cauza numărului tot mai mare de autoturisme.

Creşterea parcului auto va putea determina mutarea spălătoriilor auto clasice în zonele periferice ale oraşelor. Astfel, efectul nociv al deversării masive de apă murdară şi detergenţi, rezultat în urma operaţiunilor de curăţare a maşinilor, ar fi redus considerabil.

Fără chimicale

În România, spălătoriile ecologice fără apă sunt puţine. Printre acestea se numără şi unitatea de profil care aparţine firmei Dancoprint Mont, din Ploieşti, judeţul Prahova. Administratorul firmei, Daniela Stanciu, spune că metoda spălării uscate a maşinilor este ecologică.

"Soluţiile sunt americane. Acestea dizolvă murdăria prin fenomenul de emulsificare. Cu ajutorul unei lavete speciale din microfibră soluţia este îndepărtată.

Pelicula care rămâne va fi alunecoasă, având rolul de protecţie împotriva zgârieturilor, a razelor ultraviolete şi a ploilor acide. Aceste produse conţin compuşi organici extraşi dintr-un soi de palmier brazilian. Ele nu sunt toxice, nici inflamabile şi sunt biodegradabile.

Pentru spălarea prin această metodă a unei maşini sunt necesare maximum 20 de minute, iar soluţia consumată nu va depăşi cantitatea de 150 ml. Acest tip de curăţare nu necesită consum de detergenţi şi de apă, care ar avea efect poluant prin scurgerea lor în canalizarea oraşelor", a explicat Daniela Stanciu.

Cozile şi stresul, eliminate

Administratorul spălătoriei ecologice din Ploieşti spune că unitatea sa are punct fix, dar şi mobil. "Prin înfiinţarea punctului mobil, clienţii scapă de stresul cozilor interminabile la spălătorii.

Nu folosim utilaje, aşa că ne putem deplasa oriunde în oraş pentru a spăla maşina clientului fără a lăsa murdărie în locul în care acţionăm. E nevoie de soluţia pentru curăţare şi de o lavetă specială. Un flacon de 500 ml. costă 7 euro şi este suficient pentru 4-5 spălări dacă e este vorba de o Dacie sau de un Matiz. Iar o lavetă costă 3 euro", a mai spus administratorul spălătoriei eco.

Avantajele spălării uscate

Este un produs ecologic şi biodegradabil.
Spalarea fără apă este mai ieftină decât spălarea clasică.
Spală, curaţă caroseria fără a utiliza apă şi detergenţi.
Îndepărtează murdăria fără a zgâria sau mătui vopseaua.
Lasă în urmă o suprafaţă curată, strălucitoare, cu un luciu deosebit.
Protejează vopseaua împotriva razelor ultraviolete şi a ploilor acide.
Prin folosire periodică, zgârieturile vechi sunt atenuate.
Nu este necesar timp de aşteptare pentru uscare după spălarea autoturismului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite