Soţul fostului ministru Hildegard Puwak, judecat cu conturile sub sechestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soţul fostului ministru PSD al integrării Hildegard Puwak, Iosif Mihai Puwak, a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene. Conform

Soţul fostului ministru PSD al integrării Hildegard Puwak, Iosif Mihai Puwak, a fost trimis în judecată pentru deturnare de fonduri din bugetul Comunităţilor Europene.

Conform anchetatorilor, în 2001, "Geroconstruct" S.R.L., reprezentată de Iosif Mihai Puwak, a transmis Centrului Naţional "Leonardo Da Vinci" o cerere de finanţare nerambursabilă împreună cu proiectul intitulat "Pregătirea tinerilor muncitori în domeniul construcţiilor de locuinţe privind dezvoltarea de noi tehnologii pentru execuţia instalaţiilor sanitare şi de încălzire", solicitând alocarea sumei de 39.000 euro. Puwak a propus ca 15 muncitori români din domeniul instalaţiilor sanitare şi de încălzire să lucreze timp de opt săptămâni la parteneri germani de profil, cu posibilitatea unui scurt curs de limbă germană. În proiect s-a prevăzut ca partener extern firma "Millenium GmbH" reprezentată de Dessila Johann, societate care ulterior a renunţat la parteneriat.

Verişoara lui Iosif Puwak, cercetată în Germania

În cadrul proiectului a apărut societatea DE*BE*ROM reprezentată de Adalbert Stalek, însă semnatara contractului din partea partenerului extern era Alida Stalek, verişoara lui Mihai Iosif Puwak. Numai că, fiind rudă, Alida Stalek nu avea dreptul, conform clauzelor contractuale, să participe la un astfel de proiect. Mai mult, s-a stabilit că acest contract s-a semnat cu o entitate juridică inexistentă în acel moment. Procurorii au stabilit că proiectul nu şi-a atins scopul pentru care a fost finanţat. În vara anului 2002, s-au deplasat în Germania 15 persoane, însă nu pentru acest proiect, ci în scop turistic. În 2003, Puwak a folosit o parte din aceste fonduri pentru achitarea unor debite ale societăţii "Geroconstruct". În vederea recuperării prejudiciului, DNA a dispus aplicarea sechestrului pe suma de 62.427 RON aflată în conturile soţului fostului ministru al integrării. Procurorii continuă cercetările pe numele fiului lui Hildegard Puwak, Mihai Puwak, cu privire la modul de utilizare a fondurilor externe şi implementare a proiectului derulat de S.C. P&I Internaţional S.R.L.

Procuratura Generală din Frankfurt a deschis o anchetă împotriva Alidei Stalek pentru "fraudă de subvenţie economică".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite