Soţia şefului RAAPPS va candida din partea PNL pentru un loc în Camera Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, s-a orientat în funcţie de aşteptările premierului
Directorul RA-APPS, Georgian Gabriel Surdu, s-a orientat în funcţie de aşteptările premierului

Raluca Surdu, soţia şefului Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat, cel care a emis o adresă potrivit căreia vila Dante urma să fie repartizată în 2014 unui fost şef de stat, va candida la toamnă pentru un loc în Camera Deputaţilor, din partea USL.

Este vorba despre colegiul 5 din Călăraşi, loc ce a fost atribuit PNL, conform distribuirii efectuate în interiorul USL.

Raluca Sandu este vicepreşedintă a organizaţiei PNL Călăraşi, organizaţie ce s-a trezit că cei de la Centru (Bucureşti) i-au trimis-o în 2010 pentru a-i pregăti un loc în vederea alegerilor parlamentare din această toamnă.

Directorul Georgian Surdu este şeful Regiei Autonome Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS) încă din 2007, iar soţia sa este consilier juridic la aceeaşi instituţie, potrivit declaraţiilor de avere.

Dobânzi bancare de peste 100.000 de lei

Cei doi au câştigat amândoi, de la RAAPPS, 110.576 de lei, anul trecut. Salariilor li se mai adaugă 55.993 lei proveniţi din închirierea unei case, apartament, nu se precizează exact, plus încă 108.720 de lei reprezentând dobândă la conturile bancare.

În total, soţii Surdu au avut în 2011 venituri de 275.289 de lei.

Cuplul deţine un apartament de 104 metri pătraţi în Bucureşti şi 2 case (de câte 200 de metri fiecare), în Snagov. Cei doi mai au în proprietate cinci terenuri totalizând  peste 56 de hectare.

De asemenea, Raluca şi Georgian Surdu au depozite bancare în valoare de 2, 712 milioane de lei.

Anul trecut au vândut două terenuri, pentru 277.700 de euro.

Alianţa pentru o Românie Curată scria anul trecut, într-o sesizare a ANI postată pe site-ul asociaţiei, că în declaraţiile de avere ale familiei Surdu există unele neconcordanţe ce ar trebui investigate.

Era vorba despre un teren care nu apărea în câteva declaraţii de avere depuse de Georgică Surdu.

Victor Ponta a prezentat ieri presei Vila Dante ca fiind pregătită pentru Traian Băsescu, care ar fi urmat să se mute în această locuinţă la finalul mandatului de preşedinte al României.

Victor Ponta nu a prezentat nicio dovadă care să-i susţină afirmaţiile. Mai mult, tot ieri, conducerea Regiei Autonome - Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a emis un comunicat în care a susţinut că „până în prezent, nu s-a primit nicio solicitare pentru ca imobilul să aibă destinaţia prevăzută de Legea privind acordarea unor drepturi foştilor şefi de stat".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite