Sorin Ovidiu Vîntu face angajări la Realitatea TV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ovidiu Vîntu
Sorin Ovidiu Vîntu

Vîntu a contactat, în ultimele zile, mai multe vedete care au ales RTV pentru a le face oferte salariale menite să le convingă să se întoarcă în barca lui Elan Schwartzenberg.

Oficial, Sorin Ovidiu Vîntu nu mai este acţionar la Realitatea Media. Neoficial însă, Vîntu este extrem de implicat în soarta postului de televiziune reprezentat de Elan Schwartzenberg. În ultimele zile, acesta a contactat personal  o parte dintre vedetele care au ales RTV, cu o contraofertă greu de refuzat. „Salarii duble. Ceea ce, în unele cazuri înseamnă sume lunare ce depăşesc 10.000 de euro", au explicat surse din Realitatea Media.

Printre vedetele ofertate de SOV s-ar număra şi Cris­tian Zărescu (34 de ani), Laura Chiriac (32 de ani), Cristina Şincai (36 de ani) şi Andreea Creţulescu (36 de ani). Contactaţi de „Adevărul", majoritatea jurnaliştilor au ales să nu comenteze informaţiile. Singura care a negat vehement că ar fi fost contactată vreodată de Vîntu a fost Laura Chiriac.

,,Grăsuţul" Zărescu, abordat la tribunal

Ofertele lui SOV au început să curgă săptămâna trecută, după momentul scindării Realitatea TV. În timp ce Cristina Şincai, Andreea Creţulescu sau Laura Chiriac ar fi primit câte un telefon de curtoazie de la Vîntu, Cristian Zărescu a fost abordat direct de acesta din urmă, vineri, 28 octombrie, în faţa Judecătoriei Sectorului 1. SOV s-a prezentat în faţa instanţei la unul dintre termenele procesului în care este judecat pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă, proprietarul RTV, la volanul unei luxoase maşini, modificată pentru a putea fi condusă de afacerist.

Zărescu, care se afla acolo în calitate de corespondent al RTV, a fost invitat de SOV, în maşina sa, la o scurtă discuţie, cu apelativul „Grăsuţule". Surse din Realitatea au explicat că Vîntu i-ar fi propus lui Cristian Zărescu să revină la Realitatea şi că în discuţie ar fi evocat şi numele lui Sergiu Toader, considerat „catalizatorul" echipei lui Elan. Zărescu a refuzat însă oferta.

Şi, totuşi, cine-i patronul Realităţii lui Elan?

Ofertele făcute de Vîntu vin în contextul în care Sergiu Toader va rupe şi el rândurile mai devreme de două luni, aşa cum era prevăzut în contractul încheiat iniţial cu Elan Schwartzenberg. La sfârşitul săptămânii trecute, Toader şi-a cumpărat un bilet de avion către Noua Zeelandă şi va părăsi România peste mai puţin de două săptămâni. El s-a ferit să-şi argumenteze decizia în faţa colegilor, însă s-a declarat mulţumit că şi-a recuperat parţial datoria pe care Vîntu ar fi avut-o faţă de el. Între timp s-au sistat şi negocierile dintre Schwartzenberg şi Sebastian Ghiţă.

O nouă întâlnire stabilită de cei doi pentru vineri seară a fost contramandată, fără vreun motiv anume, de
Schwartzenberg. Ipoteza lansată, încă din luna mai, odată cu anunţul privind cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni la Realitatea Media, potrivit căreia Elan Schwartzenberg ar avea, de fapt, doar un mandat de reprezentare din partea lui SOV pare tot mai plauzibilă. Ori, un astfel de contract, de tip „trustee", i-ar permite lui SOV să-şi ia înapoi Realitatea TV în orice moment.

Schwartzenberg a susţinut că ar fi cumpărat 90,01% din acţiunile offshore-ului Bluelink Comunicazione, cu sediul în Cipru, care deţine, potrivit Registrului Comerţului, 86,51% din Realitatea Media. Restul de 9,09% din acţiuni îi aparţin în continuare lui Vitalie Dobândă, unul dintre ,,locotenenţii" lui SOV. Doar că, fiind vorba despre un offshore, este aproape imposibil de verificat dacă, într-adevăr, Schwartzenberg a cumpărat acele acţiuni, aşa cum a declarat public. Cu atât mai mult cu cât omul de afaceri refuză să dovedească asta cu documente pe motiv că „nu vrea să contrazică pe nimeni".

RTV, negocieri tergiversate cu RCS-RDS

Postul RTV al lui Sebastian Ghiţă emite deja pe UPC, Dolce, Boom şi Digi TV şi se află încă în negocieri cu RDS-RCS pentru transmisia prin cablu. Deşi reprezentanţii RTV susţin că negocierile se află într-un stadiu avansat, cei de la RCS-RDS mai trag, se pare, de timp. Motivul: intrarea în propria reţea a unui concurent odată cu lansarea propriului post de ştiri, Digi News, care ar urma să emită din decembrie.

info
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite