Sorin Ovidiu Vîntu, reţinut pentru şantaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a fost reţinut, ieri seară, fiind acuzat de şantajarea lui Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea Media.

Ghiţă a făcut plângere la Parchetul General, la 4 aprilie, şi a susţinut că a fost ameninţat cu moartea în timpul unor discuţii pe care le-a avut cu Sorin Ovidiu Vîntu. Potrivit plângerii, Vîntu l-a ameninţat pe Ghiţă „că-l gazează, îi omoară familia şi-l îngroapă pe dealurile Moldovei".

„Taxa" de 150.000 de euro

Conform anchetatorilor, în perioada martie - aprilie 2011, sub ameninţarea denunţării unilaterale a contractului de consultanţă şi management între Asesoft şi Realitatea Media, Vîntu i-a cerut lui Ghiţă 150.000 euro. În situaţia neconformării acestei cerinţe, Sebastian Ghiţă ar fi pierdut peste 10 milioane de euro. Ameninţările şi şantajul la adresa lui Ghiţă ar fi fost făcute atât de Vîntu, cât şi de Cezar Ilie Ion, reprezentantul lui SOV în Consiliul de Administraţie al Realitatea Media. Vîntu ar fi recurs la ameninţări cu moartea la adresa lui Sebastian Ghiţă şi a familiei sale, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie. De altfel, ieri-seară Vîntu a fost confruntat la Parchet cu Ghiţă.

Compania Asesoft, condusă de Sebastian Ghiţă, a emis un comunicat, la 4 aprilie, în care îl acuza pe omul de afaceri şi pe asociaţii săi de şantaj. „În cadrul unor discuţii extrem de tensionate, legate de managementul şi activitatea editorială a trustului Realitatea Media, Sorin Ovidiu Vîntu şi asociaţii săi au insistat să schimbăm condiţiile contractului de management şi să semnăm un act adiţional care să le permită exercitarea de ingerinţe în activitatea editorială", arăta comunicatul Asesoft. 

„Reiterăm ceea ce am precizat şi cu prilejul discuţiilor cu domnul Sorin Ovidiu Vîntu, şi anume că orice litigiu privind contractul de management poate fi rezolvat fie prin negocieri, fie în instanţă, însă în niciun caz în stil mafiot, aşa cum doreşte domnia sa", şi-a motivat Ghiţă plângerea la Parchetul General făcută împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu.

SOV a mai fost arestat şapte zile

Sorin Ovidiu Vîntu a fost arestat preventiv, la data de 9 septembrie 2010, fiind acuzat de favorizarea infractorului în dosarul lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor - condamnat în lipsă la 15 ani de închisoare în dosarul prăbuşirii FNI. Vîntu a fost pus în libertate după şapte zile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite