Sulfina Barbu este noul ministru al Muncii. Boc l-a dat afară pe Lăzăroiu pentru că a criticat PDL

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Emil Boc l-a revocat din funcţie pe ministrul Muncii Sebastian Lăzăroiu. Acesta fusese numit în luna iunie. Cea care îl va înlocui este Sulfina Barbu.

UPDATE 20.23 "Respect decizia premierului. Nu m-am născut ministru. Mergem mai departe", a declarat Lăzăroiu, pentru Mediafax.

UPDATE 19.20 Ministerul cu cei mai mulţi “decapitaţi” şi cu cel mai scurt mandat (Lăzăroiu)

UPDATE 19.10 Premierul Emil Boc a declarat vineri, referitor la revocarea din funcţia de ministru al Muncii a lui Sebastian Lăzăroiu, că PDL are nevoie de un ministru cu normă întreagă şi nu de unul care încearcă să îşi facă imagine în detrimentul partidului care îl susţine. Vezi aici detalii!

UPDATE 18.50  Cum s-a transformat Sulfina Barbu într-un ministru bogat

UPDATE 18.30 Turcan: Revocarea lui Lăzăroiu este "surprinzătoare"

Deputatul PDL de Sibiu Raluca Turcan s-a declarat surprinsă de revocarea din funcţie a lui Sebastian Lăzăroiu, apreciind că ar fi trebuit verificat dacă nu există "un dram de adevăr în ceea ce spune" fostul ministru al Muncii.

"Decizia premierului mi se pare surprinzătoare în contextul în care PDL a fost tolerant la exprimarea opiniilor fiecărui membru. Cred că, chiar dacă declaraţiile lui Lăzăroiu par dure şi deranjante pentru conducerea PDL, eu aş fi încercat să văd dacă există un dram de adevăr în ceea ce spune Lăzăroiu şi aş fi preferat să iau măsuri pentru corectarea oricăror scăpări sau greşeli pe care PDL, ca partid, le face", a declarat Raluca Turcan.

Despre Sulfina Barbu, ea a spus că "este un om bun pentru acest minister, atât profesional, cât şi ca experienţă politică".

UPDATE 18.00 Potrivit articolului 85, alin 2. din Constituţie, Traian Băsescu a semnat decretul de numire în funcţia de ministru al Muncii a Sulfinei Barbu. Jurământul va fi depus luni.

Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, şeful statului a semnat decretul pentru revocarea din funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale a lui Laurenţiu Sebastian Lăzăroiu.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea Sulfinei Barbu în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură în funcţia de ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale de către Sulfina Barbu va avea loc în cursul zilei de luni, 19 septembrie, după publicarea decretelor în Monitorul Oficial al României, mai precizează Administraţia prezidenţială.

UPDATE 17.55 Ponta: "Piticii din Guvern au dat-o afară pe Albă ca Zăpada"

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat că revocarea lui Sebastian Lăzăroiu din funcţia de ministru al Muncii arată că gradul de incompetenţă al acestuia nu a fost tolerat nici măcar de guvernul Emil Boc.

"Revocarea lui Lăzăroiu arată că piticii din Guvern au dat-o afară pe Albă ca Zăpada. Lăzăroiu nu era ministru al Muncii, ci un comisar politic al lui Băsescu, la fel de iresponsabil şi de neserios, un om care nu avea nimic în comun cu Ministerul Muncii", a susţinut Ponta, citat de Mediafax.

UPDATE 17.45 Sulfina Barbu a discutat încă de aseară cu premierul Emil Boc despre numirea ei în funcţia de ministru al Muncii. Vezi cine este Sulfina Barbu.

UPDATE 17.35 Se pare că unii membri ai PDL au fost deranjaţi şi de declaraţia lui Sebastian Lăzăroiu prin care acesta susţinea că Dinu Patriciu are uşa deschisă în partid pentru a lucra la proiectul de coagulare a forţelor de cenru dreapta. Sever Voinescu, vicepreşedinte PDL a declarat pentru Hotnews: "Ideea ca Dinu Patriciu să se alăture PDL şi să lucreze la proiectul de coagulare a polului de centru dreapta mi se pare absurdă şi cred că inteligenţa combinatorie a domnului Lazaroiu ne pune adesea în situaţii suprarealiste. Politica se face într-un partid oricare ar fi el şi, cu un minim de loialitate faţă de acel partid. În ultima perioada a aparut o mica categorie de oameni, in paranteza ma refer la faptul ca numarul acestor este mic, care anunţa fel de fel de combinaţii şi prorociri pentru a face prima pagină în ziare, fără să se gândescă prea bine la consecinţele profunde pe care acest gen de declaraţii le pot avea"

Sebastian Lăzăroiu a fost revocat din funcţie din cauza declaraţiilor date în cotidianul “Gândul” despre viitorul politic al PDL. Mai mulţi lideri PDL i-au cerut premierului Emil Boc să îl demită pe Lăzăroiu deoarece declaraţiile făcute de acesta în ultimul timp afectează imaginea partidului.

image

Sebatsian Lăzăroiu este al doilea ministru revocat de premierul Emil Boc, după pesedistul Dan Nica, care a fost demis în 2009 după aproape trei luni şi jumătate în funcţia de ministeru al Muncii.

Ioan Olteanu, secretarul general al PDL, a declarat vineri, că Sebastian Lăzăroiu nu a ajuns ministru "în temeiul calităţilor sale excepţionale", ci pentru că l-a propus PDL.

"Sebastian Lăzăroiu recidivează într-un mod nepermis, molipsindu-se de boala aceasta a unora care ajung pe funcţii înalte pe seama PDL şi, pe urmă, într-un mod totalmente condamnabil, îşi cultivă propria imagine. Este un gest reprobabil pe care eu îl condamn şi de care mă delimitez. Întotdeauna m-am delimitat de acei oameni lipsiţi de orientare, acei oameni cărora le face plăcere să fie beneficiarii unor avantaje, ale unor demnităţi publice, dar în acelaşi timp se delimitează de cei care i-au propulsat", a spus Oltean.

"Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aş face-o, dar aş face-o dacă nu ar fi vorba de PDL aşa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (...) Sunt interesat să mă implic în asemenea mişcare, în asemenea platformă (Mişcarea Populară - n.r.). (...) PDL poate câştiga chiar şi aşa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect şi să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reuşeşte să formuleze acest acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câştiga şi în 2012, va câştiga şi în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare", a spus Lăzăroiu în interviul acordat pentru "Gândul".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite