Şomerii care refuză de două ori un loc de muncă nu vor mai primi ajutor de şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care refuză de două ori un loc de muncă, în condiţiile în care beneficiază şi de asistenţa unui consilier de la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă, nu vor mai primi ajutor de şomaj, a anunţat, joi, premierul Emil Boc.

El a apreciat că, în România, şomajul nu este foarte ridicat, situându-se sub media Uniunii Europene, dar că doreşte ca locurile de muncă disponibile, estimate la peste 10.000 posturi, să fie ocupate, potrivit Mediafax.

"În România, şomajul nu este foarte ridicat, suntem sub media UE, dar eu aş vrea ca locurile de muncă disponibile - şi sunt peste 10.000 de locuri disponbile astăzi pentru ocupare - să fie ocupate de cei care au nevoie de un loc de muncă, iar dacă cineva refuză de două ori oferirea unui loc de muncă, în urma consilierii de către un consilier de la agenţia de şomaj, a doua oară să nu mai primeşti ajutor de şomaj.

Deci, îţi ofer un loc de muncă, îl refuzi o dată, dacă şi a doua oară l-ai refuzat, atunci din ziua următoare nu mai primeşti ajutor de şomaj, înseamnă că nu te interesează munca în România şi vrei să faci altceva. E un proiect la care mă gândesc în viitor să îl aplicăm", a spus Boc, la postul public de radio.




Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite