"Somalia: Piraţii au atacat o navă de croazieră italiană" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre atacul piraţilor asupra unei nave de croazieră italiene, în largul coastelor Somaliei. Atacul care avut loc ieri seară, în jurul orei 21.30, nu s-a soldat nici cu victime, nici cu răniţi. O altă ştire de actualitate pentru cotidienele italiene este cea privitoare la virusul febrei porcine care a semănat panică în mai multe state americane.

"Somalia: Piraţii au atacat o navă de croazieră italiană", titrează cotidianul "La Stampa". Ieri, în jurul orei 21.30, nava de croazieră italiană "Melody" care avea 991 de pasageri la bord, a fost atacată de piraţi la circa 600 de mile marine distanţă de Somalia. Ştirea a fost făcută publică de agenţia APCOM, care a citat surse din cadrul societăţii armatoare Msc Crociere. Potrivit acestor surse, piraţii au folosit mai multe arme de foc , dar nu s-a înregistrat niciun rănit în urma confruntării. În prezent echipajul şi pasagerii navei "Melody" se află în afara oricărui pericol.

"SUA: Febra porcină creează teamă la New York", scrie cotidianul "La Repubblica". După ce a semănat teamă în statele americane California şi Texas, febra porcină a ajuns şi la New York. Opt elevi ai unui liceu din Queens (cartier de la periferia marelui oraş) au fost depistaţi pozitivi la infestarea cu tulpina virusului febrei porcine. Alte două cazuri au fost confirmate şi în statul american Kansas. Acelaşi virus se pare că a provocat până acum peste 20 de victime în Mexic. Casa Albă monitorizează atent această situaţie de urgenţă.

"Papa Benedict al XVI-lea apără ora de religie", anunţă tot cotidianul "La Repubblica". Papa Benedict al XVI-lea a declarat că ora de religie reprezintă o parte integrantă a şcolii italiene, precum şi un exemplu de "laicitate pozitivă". Afirmaţiile Suveranului Pontif au fost făcute în cursul zilei de ieri, la Vatican, cu prilejul unei conferinţe a profesorilor de religie din Peninsulă, eveniment organizat de Consiliul Episcopal Italian (CEI).

"Guvernatorul Băncii Naţionale Italiene: Există semne ale încetinirii crizei economice", relatează cotidianul "Corriere della Sera". Mario Draghi, guvernatorul Băncii Naţionale Italiene Bankitalia a afirmat că au fost înregistrate mai multe semnale pozitive pe piaţă, privind încetinirea crizei economice. Declaraţiile lui Draghi au fost făcute ieri, la Washington, în cadrul unei conferinţe de presă la care au participat ministrul Economiei, Giulio Tremonti, precum şi directorul Trezoreriei italiene, Vittorio Grilli.

"Pisa: Un rrom român a fost salvat de pompieri dintr-o baracă în flăcări", scrie ediţia online a cotidianului "La Nazione". O baracă din carton şi lemn a luat foc în această dimineaţă la Pisa. Unicul locatar al barăcii era un rrom de naţionalitate română, în vârstă de 54 de ani. El a fost salvat datorită intervenţiei prompte a pompierilor şi a fost transportat de urgenţă la spitalul Santa Chiara din aceeaşi localitate, cu arsuri de gradul trei pe ambele mâini.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite