Somalia şi Coreea de Nord cele mai corupte ţări din lume. Bulgaria ne întrece. Vezi pe ce loc e România!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto.arhivă
Foto.arhivă

Somalia şi Coreea de Nord sunt cele mai corupte ţări din lume, în timp ce Noua Zeelandă este prima la capătul opus, arată un studiu realizat de Transparency International.

La coada clasamentului, printre ţările cele mai coprupte se mai află, Myanmar, Afghanistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Sudan, Iraq, Haiti şi Venezuela.

În termenii performanţelor, cu excepţia Noii Zeelande de pe primul lor, Singapore locul 5 şi Australiei, locul 8, cele mai multe ţări din top 20 sunt din Europa. Acestea sunt: Denmarca, Finlanda, Suedia, Norvegia, Islanda, Elveţia, Olanda, Luxemburg, Germania, Austria, Belgia şi Irlanda.

Bulgaria este ţara europeană cu cea mai ridicată corupţie, aflându-se pe poziţia 86, în timp ce România ocupă locul 75, alături de China.

Studiul a vizat 183 de ţări. Elementele luate în calcul pentru acestă cercetare au fost  mituirea funcţionarilor publici, mită în domeniul achiziţiilor publice, deturnare de fonduri publice, puterea şi eficacitatea eforturilor din sectorul public şi anti-corupţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite