Soluţionarea cererilor pentru „Prima casă“, mai rapidă cu 10 zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soluţionarea cererilor pentru „Prima casă“, mai rapidă cu 10 zile
Soluţionarea cererilor pentru „Prima casă“, mai rapidă cu 10 zile

Termenul de soluţionare a cererilor pentru programul „Prima Casă“ a fost scurtat cu zece zile, a declarat, astăzi, premierul Emil Boc, după întâlnirea cu reprezentanţii Fondului Naţional de Garantare a Creditelor.

„În urma discuţiilor pe care le-am avut în cursul timpului cu reprezentanţii Fondului termenul de procesare a cererilor în cadrul programului Prima Casă s-a scurtat cu 10 zile“, a declarat Emil Boc, citat de Agerpres.

Potrivit lui Emil Boc, din totalul celor 4.740 de garanţii acordate, în valoare totală de 220 de milioane de euro, cele mai multe au fost acordate pentru locuinţe construite înainte de anul 1989.

„Se observă însă o creştere a numărului celor construite de la zero“, a menţionat premierul. De asemenea, Boc a adăugat că, potrivit legii, din trei în trei luni se va face o reevaluare a activităţii băncilor incluse în acest program.

Programul „Prima Casă“ garantează o bună parte din costul locuinţei care trebuie achiziţionată (maximum 60.000 de euro) şi este valabil doar pentru românii care nu au mai deţinut până acum nicio proprietate imobiliară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite