Soluţii împotriva drogurilor din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

150 de specialişti din 23 de state aflate în regiunea Mării Negre s-au reunit, ieri, la Bucureşti pentru a găsi soluţii împotriva a traficului ilicit de droguri provenite din Afganistan.

150 de specialişti din 23 de state aflate în regiunea Mării Negre s-au reunit, ieri, la Bucureşti pentru a găsi soluţii împotriva a traficului ilicit de droguri provenite din Afganistan. Potrivit experţilor, această ţară deţine 92% din producţia mondială de opimnacee.

Astfel, conform datelor furnizate de ONU, numai în anul 2007 în Afganistan au fost produse 8200 de tone de opinacee, în creştere cu 34% faţă de 2006.

Mai mult, potrivit Preşedintelui Agenţiei Naţionale Antidrog, Pavel Abraham, banii obţinuţi de pe urma traficului de droguri reprezintă principalul mijloc de finanţare a terorismului internaţional.

Tot preşedintele ANA a arătat că peste 7500 de decese anuale sunt asociate cu consumul de droguri, iar Comisia Europeană a acordat peste 750 de milioane de EURO pentru reducerea cererii şi ofertei de droguri.

Reuniunea continuă Iniţiativa Pactului de la Paris, prin care peste 50 de ţări şi organizaţii internaţionale s-au angajat să lupte împotriva traficului de opiacee din Afghanistan.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite