Soluţie împotriva blocajelor din trafic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toate străzile care urmează să fie asfaltate la Sibiu vor fi proiectate cu pistă pentru biciclişti. Strada Viitorului, care leagă oraşul de Cartierul Reşiţa pe malul Cibinului, va fi prima contruită în acest an cu o astfel de pistă.

Până la demararea investiţiei de pe strada Viitorului încep lucrările la prelungire a pistei de biciclete din Parcul „Sub Arini“, pe tronsonul Pădurea Dumbrava - ieşirea spre Răşinari. Pista va avea două sensuri separate, pe o lungime de 250 de metri. Primăria vrea să-i încurajeze pe cât mai mulţi sibieni să folosească acest mijloc de deplasare.
„Bicicliştii vor avea la dispoziţie peste şase kilometri. Proiectul va continua, pentru că dorim să amenajăm pista până la Complexul Muzeal Astra”, spune primarul Klaus Johannis – unul dintre bicicliştii oraşului. Până la sfârşitul anului, bicicliştii din Sibiu vor putea ajunge pe pista specială din centrul oraşului  până la Grădina Zoologică şi apoi la ieşirea din oraş spre Răşinari. Din păcate, multe dintre străzile Sibiului sunt prea înguste pentru amenajarea de piste.
Două piste la Braşov
Până anul trecut în Braşov era o singură pistă pentru biciclişti, în faţa Primăriei. În vara anului 2008 a fost deschisă o nouă pistă, de peste 20 kilometri. Aceasta se află pe traseul fostului tramvai - bulevardul Saturn -  Alexandru Vlahuţă - bulevardul Gării până la intersecţia de la Făget şi retur. Singurul inconvenient -  pista este amenajată pe trotuar, iar mulţi şoferi nu respectă marcajele zonei pentru biciclişti.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite