Soluţia lui Cristian Tudor Popescu: numirea lui Isărescu în funcţia de premier al României

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În viziunea jurnalistului Cristian Tudor Popescu, principala problemă este lipsa de încredere a populaţiei în Guvernul Boc, soluţia sa fiind numirea în funcţia de prim ministru a lui Mugur Isărescu.

"Plecarea Guvernului Boc nu reprezintă o opţiune politică. Nu avem nicio siguranţă că un guvern PNL-PSD instaurant după alegeri anticipate care ne-ar costa timp şi bani, o să fie salvatorul României. Însă plecarea acestui Guvern este o opţiune tehnică şi psihologică. El nu poate să gestioneze lucrurile în raport cu populaţia.

Soluţia, după părerea mea, este una singură: numirea domnului Isărescu, premier al României. Aşa cum domnul Isărescu a fost premierul României într-un moment de criză, în 1999, şi a scos ţara la liman, acum el ar trezi mult mai multă încredere "ca medic" în această alegorie decât domnul Boc şi alte persoane de pe la PNL şi PSD. Este cel mai respectat profesionist din ţara asta. Nu are apartenenţă politică.

image

Eu ştiu părerea domnului Isărescu: nu crede într-un guvern de tehnocraţi şi spune că e nevoie de un guvern politic. Foarte bine! Să îşi facă domnul Isărescu un guvern cum crede dânsul, din oameni cu apartenenţă politică, din tehnocraţi fără amestecul domnului preşedinte Băsescu, sub nicio formă", a propus jurnalistul, în cadrul emisiunii "Ora de Foc" de la Realitatea TV.

De asemenea, referindu-se la măsurile de austeritate impuse de Guvernul Boc, Cristian Tudor Popescu este de părere că "banii luaţi de la amărâţi nu se vor duce în măsuri de relansare a României, ci la partide".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite