Soldaţii români nu-şi primesc leafa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

împrumută cu bani şi alimente, până la sosirea restanţelor din România. Situaţia este cunoscută de mai-marii din Ministerul Apărării, însă toată lumea refuză să comenteze acest

împrumută cu bani şi alimente, până la sosirea restanţelor din România. Situaţia este cunoscută de mai-marii din Ministerul Apărării, însă toată lumea refuză să comenteze acest subiect.
La misiunea noastră în Bosnia participă în prezent 120 de militari, acolo fiind trimise anul trecut şi patru elicoptere Puma, împreună cu echipajele aferente. Soldaţii primesc un salariu simbolic în ţară, pe care de obicei îl ridică soţiile sau alţi membri ai familiei, şi o remuneraţie în valută, care este de 70 de dolari pe zi pentru subofiţeri şi 80 de dolari pe zi pentru ofiţeri. Banii sunt plătiţi lunar, în suma respectivă intrând şi aşa-zisa indemnizaţie de hrană. În momentul în care întârzie salariul, soldaţii sunt lăsaţi automat şi fără banii de mâncare. Singura explicaţie pentru modul în care sunt trataţi militarii români am primit-o din partea biroului de presă al MApN. Cei de aici spun că problema este una bancară, întrucât fondurile respective se trimit în Macedonia, la o bancă ce şi-a schimbat recent modul de lucru. Dar acelaşi sistem de plată a funcţionat fără probleme de trei ani încoace. Din cauză că oficialii de la Bucureşti s-au blocat într-o procedură bancară, soldaţii au rămas fără bani. Am aflat însă că se lucrează la o variantă de trimitere a banilor "cu sacoşa", care va fi pusă în practică în viitorul apropiat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite