Soldaţii români lăudaţi pentru profesionalismul de pe frontul afgan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gradaţi, ostaşi, oficialităţi ministeriale, fanfara militară la patru ace şi o mare de oameni s-au adunat să vadă pe viu ceremonialul şi defilarea trupelor SEEBRIG, pe faleza de la

Gradaţi, ostaşi, oficialităţi ministeriale, fanfara militară la patru ace şi o mare de oameni s-au adunat să vadă pe viu ceremonialul şi defilarea trupelor SEEBRIG, pe faleza de la Casinoul din Constanţa.
Neînfricaţii luptători cu teroriştii şi cu pârjolul afgan s-au văzut nevoiţi să se "predea" pentru mai mult de jumătate de oră în faţa unui potop cu fulgere şi tunete ca de apocalipsă. Când ropotul s-a tras dincolo de mare, rândurile s-au refăcut în grabă şi festivitatea întoarcerii şi medalierii vitejilor din prima misiune SEEBRIG a început. Au participat 350 de militari din cadrul Comandamentului Brigăzii Multinaţionale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), care s-au întors din Afganistan. La manifestare au fost prezenţi secretarul de stat din Ministerul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, şeful Statului Major General, general Eugen Bădălan, şeful Statului Major al Forţelor Terestre, general-locotenent Sorin Ioan, preşedintele Comitetului de Coordonare al Reuniunilor Miniştrilor Apărării din Sud-Estul Europei (SEDM-CC) şi al Comitetului Director Politico-Militar (PMSC), Petrit Karabina, oficiali din ţările membre SEEBRIG. Comandantul SEEBRIG, generalul de brigadă Neyko Nenov, a menţionat în discursul prezentat că este o mare onoare pentru el să fie primul comandant care a desfăşurat o misiune peste hotare şi a scos în evidenţă profesionalismul de care au dat dovadă militarii în Afganistan.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite