Soldaţii rămân în Irak

0
Publicat:
Ultima actualizare:

o unitate de geniu şi două contingente de poliţie militară. şeful statului a făcut cunoscut că singurii membri ai CSAT care s-au opus menţinerii trupelor în Irak au fost premierul Călin

o unitate de geniu şi două contingente de poliţie militară. şeful statului a făcut cunoscut că singurii membri ai CSAT care s-au opus menţinerii trupelor în Irak au fost premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul apărării, Teodor Atanasiu. Potrivit preşedintelui Băsescu, Tăriceanu şi Atanasiu nu au întocmit analize asupra efectelor politice şi militare ale unei asemenea măsuri şi nici nu au informat aliaţii despre intenţia lor de retragere a trupelor. De la nivelul Executivului s-au transmis instrucţiuni ataşaţilor militari ai României pentru a stabili contacte diplomatice în vederea "pregătirii terenului" retragerii trupelor, a acuzat Băsescu.
Pe larg în pag. Politic

Tăriceanu cere referendum
Premierul Tăriceanu a declarat, ieri, că PNL va declanşa, în perioada imediat următoare, o dezbatere publică privind retragerea trupelor româneşti din Irak, dezbatere care ar trebui urmată de un referendum naţional. Tăriceanu a precizat că susţine în continuare chemarea la vatră a militarilor români din teatrul irakian.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite