Solda gradaţilor şi soldaţilor români se va dubla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perspectiva intregrării în UE şi a cooptării structurilor militare româneşti în Agenţia Europeană de Apărare, MApN are în vedere nu numai finalizarea profesionalizării armatei

În perspectiva intregrării în UE şi a cooptării structurilor militare româneşti în Agenţia Europeană de Apărare, MApN are în vedere nu numai finalizarea profesionalizării armatei până la 1 ianuarie 2007, dar şi dublarea soldei gradaţilor şi soldaţilor români. Totodată, acestora li se va asigura locuinţe de serviciu, iar în cazul în care acest lucru nu va fi posibil, plata chiriei.
Ministrul Teodor Atanasiu a dat asigurări certe în acest sens, la Constanţa, amintind însă că fondurile bugetare alocate MApN sunt insuficiente, iar în 2007 vor fi chiar şi mai scăzute, "deşi obligaţiile noastre sunt maximale". El spune totuşi că, oricâte piedici va întâmpina în realizarea proiectelor salem, nu-şi va da demisia. Eventual "vom tăia din pretenţii". În cadrul misiunilor NATO şi comunitare, armata română acţionează cu trupe în Irak şi Afganistan, iar până la finele anului 2007 "vom putea găzdui baze şi trupe americane". "Peste 80 la sută din detalii sunt finalizate, iar în două-trei luni şi toate acordurile tehnice." La întâlnirea de la Constanţa cu omologul său bulgar, Atanasiu s-a arătat încrezător în capacitatea armatei române de a finaliza cu bine toate proiectele comune. Ministrul Veselin Bliznakov a precizat, de altfel, că Bulgaria şi România sunt primele state de pe continent "care au declarat că participă la un grup de luptă UE, împreună cu Grecia şi Cipru". Bliznakov a precizat şi că Bulgaria a înaintat deja "o ofertă de participare cu trupe în Liban".

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite