Soferul beat al microbuzului şcolar din Crânguri i-a răsturnat pe copii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Microbuzul şcolar care îi transporta pe copiii din satul Crânguri la şcoala din Singureni, judeţul Giurgiu, a fost răsturnat într-un şanţ din cauza şoferului ameţit de alcool.Nicolae Stroe,

Microbuzul şcolar care îi transporta pe copiii din satul Crânguri la şcoala din Singureni, judeţul Giurgiu, a fost răsturnat într-un şanţ din cauza şoferului ameţit de alcool.
Nicolae Stroe, persoana angajată să conducă autovehiculul, a avut o problemă personală şi s-a gândit să dea cheile maşinii pe mâna prietenului său, Constantin Dragomir. Acesta a stăpânit atât de bine volanul, încât a intrat într-un şanţ cu microbuzul şcolar în care se aflau elevi. Văzând una ca asta, sătenii au sărit să-l linşeze pe şofer, care a luat-o la sănătoasa pentru a scăpa de bătaie. Poliţia l-a găsit după două ore. "Accidentul s-a produs deoarece şoferul, care avea permis corespunzător, nu s-a asigurat. Nu s-au înregistrat victime. Pe şofer l-am testat în momentul în care l-am găsit şi am constatat că a consumat băuturi alcoolice. El susţine că a băut după momentul producerii accidentului, dar noi i-am suspendat permisul. Legea prevede că este interzis consumul de alcool timp de două ore după accident", a declarat, pentru Adevărul, şeful de post din Singureni.
Deşi incidentul s-a produs marţi seara, Inspectoratul şcolar Giurgiu a aflat despre cele întâmplate de la ziarul Adevărul. "În acest moment voi trimite acolo o comisie de anchetă. Nu mi se pare normal să nu fiu informată despre ce s-a întâmplat acolo. În plus, primarul trebuie să răspundă pentru cine conduce microbuzul şcolar", ne-a declarat Florentina Simion, inspector şcolar general de Giurgiu.

În România se produc cele mai grave accidente rutiere din Europa
România se află pe primul loc în Europa privind gradul de severitate al accidentelor rutiere, relevă un raport referitor la numărul persoanelor decedate şi cel al accidentelor grave produse în ţara noastră, pus la dispoziţie de Asociaţia Victimelor Accidentelor de Circulaţie (AVAC). "La trei accidente grave avem un decedat, iar în Europa, media este un decedat la 40 de accidente şi în Marea Britanie, la 90", a spus preşedintele AVAC, Marian Nedelescu. La Forumul siguranţei rutiere, organizat ieri, Nedelescu a arătat că unele dintre cauzele care duc la producerea accidentelor de circulaţie sunt neatenţia, graba şi consumul de băuturi alcoolice de către şoferi. (Rompres)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite