Şoferii trec pe roşu nepedepsiţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fără ajutorul camerelor de supraveghere, Poliţia Rutieră nu poate să stabilească şoferii vinovaţi de accidentele din intersecţiile semaforizate.

Montarea semafoarelor la punctele Cardinale din Timişoara, care a avut loc în urmă cu două săptămâni, a produs o avalanşă de tamponări. Aproape 20 de accidente soldate doar cu pagube materiale au avut loc, pentru că foarte mulţi şoferi circulă după vechile priorităţi, iar mulţi nu observă semafoarele. Ei accelerează până în intersecţie, unde sunt acroşaţi de maşinile care circulă regulamentar. Problemele apar când toţi şoferii implicaţi în accidente declară la poliţie că au trecut pe verde. În aceste cazuri, agenţilor de circulaţie le este imposibil să stabilească vinovăţia. „Ambii şoferi declară că au trecut pe verde, iar fiecare vine la poliţie cu un martor, prieten sau cunoştinţă, care îl susţine. Chiar şi în cazul accidentelor grave e greu să găseşti un martor independent, care să îţi relateze situaţia reală, deoarece oamenilor le este teamă să nu fie puşi pe drumuri la poliţie, procuratură, instanţe”, a declarat subcomisarul Florin Bolbos, şeful Poliţiei Rutiere Timiş.

Accidentele rutiere, fără vinovaţi, sunt frecvente în toate intersecţiile cu semafor din Timişoara, iar o soluţie pentru această problemă ar fi camerele de supraveghere. Reprezentanţii primăriei spun că la „Punctele Cardinale“ nu e planificată montarea de camere. „Pe bulevardul Liviu Rebreanu, unde există aparatură de supraveghere a traficului, solicităm imagini pentru a stabili care şofer a trecut pe roşu”, a mai spus şeful Poliţiei Rutiere.

Şoferii declară că au trecut pe verde, iar fiecare vine la poliţie cu un martor care îl susţine
Florin Bolbos, şef Poliţia Rutieră Timiş

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite