Soferii pot cumpara rovinieta pana la sfarsitul lunii ianuarie, fara a fi amendati

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, a decis, ieri, prelungirea pana la 31 ianuarie 2005 a termenului-limita de aplicare a sanctiunilor in cazul in care nu au reusit sa-si procure inca

Gheorghe Dobre, ministrul Transporturilor, a decis, ieri, prelungirea pana la 31 ianuarie 2005 a termenului-limita de aplicare a sanctiunilor in cazul in care nu au reusit sa-si procure inca rovinieta. Potrivit ministrului, pana la data mentionata, conducatorii auto de vehicule cu o capacitate de transport de pana la 3,5 tone, care circula pe drumurile nationale fara a face dovada detinerii rovinietei si a documentului ce atesta plata, nu vor fi amendati de echipele de control ale Companiei Nationale de Autostrazi si de cele ale Politiei Rutiere. In prezent, rovinieta poate fi cumparata din 119 locatii, urmand ca, de luni, 17 ianuarie, aceasta taxa sa poata fi platita si la 46 de sucursale CEC. Utilizatorul poate folosi orice modalitate de plata acceptata in punctul de vanzare sau de distributie (numerar, card sau ordin de plata) si va primi in schimb autocolantul si un bon fiscal, chitanta sau factura, in functie de distribuitor.
Posta simplifica procedurile de eliberare a rovinietelor
Posta Romana informeaza clientii persoane fizice, posesori de autoturisme, ca incepand de luni, 17 ianuarie, va simplifica procedura de eliberare a rovinietei. Aceasta va putea fi procurata de la ghiseele postale abilitate doar in baza certificatului de inmatriculare a masinii. Clientii vor primi, pe langa rovinieta, o chitanta care face dovada platii tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale pentru autoturismul respectiv. Aceeasi procedura este valabila si in cazul persoanelor fizice care au achizitionat masini in leasing. Pana pe data de 12 ianuarie, Posta Romana a eliberat aproape 400.000 roviniete, dintre care aproximativ 83 la suta pentru autoturisme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite