Şoferii orădeni au făcut greva indignării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vatmanii şi şoferii OTL au refuzat să lucreze azi dimineaţă, în semn de protest faţă de primele primite de angajaţii primăriei

Tramvaiele şi autobuzele din Oradea nu au ieşit azi dimineaţă pe trasee, întrucât întreaga activitate a Regiei Autonome de Transport Local a fost paralizată de o grevă spontantă a angajaţilor. Greviştii cer creşteri salariale şi susţin că nu vor ieşi pe traseu dacă nu primesc asigurări că le vor fi mărite lefurile. ”Pe noi ne mint că nu sunt bani şi că nu pot să ne mărească salariile, dar în schimb au dat prime şi stimulente de angajaţilor din Primărie. Asta e bătaie de joc”, susţine Gheorghe Berky, unul dintre protestatari.  “De dimineaţă şoferii şi vatmanii au refuzat să mai iasă pe trasee şi au solicitat majorări salariale.

Din discuţiile purtate de ei, în urmă cu două săptămâni cu primarul Ilie Bolojan, au fost de acord cu propunerea municipalităţii ca salariile lor să fie majorate abia de anul viitor. După ce au văzut ce stimulente au primit funcţionarii din primărie s-au răzgândit şi cer şi ei măriri salariale”, Corneliu Lupău. Mii de orădeni au aşteptat de dimineaţă în staţii, fără să vină vreun tramvai sau autobuz. “Nu ne-a anunţat nimeni. Am venit în staţie să mă duc la muncă şi după ce am aşteptat minute bune mi-a zis cineva că e grevă. N-am găsit niciun taxi, aşa că am mers pe jos”, spune o orădeancă. Pentru a calma spiritele şi a-i determina pe angajaţi să reînceapă lucrul atât directorul Cornel Lupău cât şi veceprimarul Biro Rozalia au purtat discuţii cu protestatarii. Angajaţii OTL susţin că salariile lor sunt foarte mici şi acuză conducerea regiei, în frunte cu directorul Corneliu Lupău, de management prost şi lipsă de implicare în rezolvarea problemelor.

Detalii despre primele din administraţia locală orădeană, în articolul Prime de nababi în Primăria Oradea

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite