Societatea Nationala de Radiocomunicatii - capusata de firma de paza a sindicatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii de sindicat de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) si-au tras de patru ani o firma de paza care face lunar o gaura de 5 miliarde si jumatate, prin capusarea firmei de stat.

Liderii de sindicat de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) si-au tras de patru ani o firma de paza care face lunar o gaura de 5 miliarde si jumatate, prin capusarea firmei de stat. Global Sind asigura paza SNR cu 350 de angajati, o parte din acestia fiind si salariati ai societatii cu pricina. In scripte, pentru serviciile pe care le presteaza, fiecare dintre paznici primeste aproximativ 15 milioane pe luna. Din acest motiv, costurile generate de Global Sind sunt mai mari fata de preturile firmelor de paza de pe piata autohtona. In plus, toti cei care sunt in Consiliul de Administratie al sereleului Global Sind au detinut sau detin si functii de conducere in cadrul Societatii de Radiocomunicatii. Este cazul lui Constantin Popescu, lider de sindicat si presedinte al CA, al Lilianei Andronescu, fost director economic la SNR si membru in CA, precum si al Gabrielei Mantu, care este si director economic al sucursalei SNR Bucuresti. Fiecare dintre cei enumerati primeste periodic, pe langa salariul de baza, o suma de bani de la firma de paza, sub forma de indemnizatie.
Case de vacanTa pentru liderii sindicali
Sindicatul de la Societatea Nationala de Radiocomunicatii este organizat sub forma de federatie. La randul ei, federatia face de ani buni profit pe seama firmei-mama, iar cu acesti bani se construiesc vile cu circuit inchis. In ultima vreme au aparut asemenea case de vacanta la Agigea si pe Valea Ariesului. Din cei peste 2.000 de membri ai federatiei sindicale, putini sunt cei care au ajuns sa se foloseasca de aceste vile de lux. Aici merg frecvent liderii de sindicat, care organizeaza protocoale si isi fac concediile. Recent, Societatea Nationala de Radiocomunicatii a fost pusa pe lista de prioritati a Guvernului in vederea privatizarii. A fost momentul in care intre sindicat si noua conducere a societatii a izbucnit un conflict. Pentru a nu-si pierde privilegiile, liderii de sindicat au cerut schimbarea presedintelui SNC, in speranta ca asa se va amana privatizarea. S-a sugerat chiar ideea ca toate investitiile facute de sindicat in case de vacanta sa fie sterse de pe lista ,activelor" ce vor fi scoase la mezat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite