Socialistul Schulz: Conformaţi-vă acum!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Martin Schulz
Martin Schulz

Şeful Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, cere României să urmeze imediat recomandările UE.

Preşedintele Parlamentului European, socialistul german Martin Schulz, membru al aceleiaşi familii politice cu Victor Ponta, a lansat ieri un avertisment clar la adresa guvernului român. El a afirmat că se aşteaptă ca Executivul de la Bucureşti „să urmeze imediat recomandările Comisiei Europene".

„Comisia a subliniat astăzi o serie de lipsuri pe care România trebuie să le rezolve pentru a îndeplini în totalitate standardele Uniunii Europene", a declarat Martin Schulz, în urma prezentării de către Comisia Europeană a Raportului pe Justiţie privind România.

„Comisia s-a arătat îngrijorată privind ultimele evenimente din această ţară. Executivul european a prezentat recomandări pentru ca România să remedieze aceste probleme. Mă aştept ca guvernul român să urmeze imediat acele recomandări", a avertizat Schulz.

„Salut faptul că premierul Victor Ponta a venit la Bruxelles săptămâna trecută pentru a discuta situaţia din această ţară cu instituţiile europene. Sunt bucuros că în timpul întâlnirii noastre a promis să îndeplinească recomandările UE fără întârziere", a mai spus preşedintele Parlamentului European.

Guvernul, responsabil pentru „dezastru"

La rândul său, liderul europarlametarilor germani CSU-CDU, Markus Ferber, a declarat, în exclusivitate pentru „Adevărul", că raportul pe Justiţie prezentat ieri de Comisia Europeană e cel mai critic de la aderarea României la UE şi apreciază că acest „de­zastru" este responsabilitatea Guvernului de la Bucureşti.

„Premierul României ar trebui să demisioneze pe loc. Acţiunile sale au şters tot ceea ce românii realizaseră în ultimii cinci ani, de la aderarea ţării lor la UE. Este cel mai rău raport de până acum. Pentru prima dată, România va avea trei rapoarte de monitorizare anul acesta, în loc de două, iar şansele de aderare la Schengen sunt mici. Am văzut deci rezultatele dezastruoase ale Guvernului social-liberal.

Apreciez că din acest motiv este nevoie ca Traian Băsescu să rămână la putere pentru a asigura un echilibru politic astfel încât credibilitatea României să nu fie definitiv distrusă", a declarat Ferber. Liderul grupului PPE din PE, francezul Joseph Daul, şi germanul Manfred Weber, vicepreşedinte al grupului pentru afaceri interne şi juridice, consideră că raportul pe România este obiectiv şi cer CE să intervină imediat dacă situaţia de la Bucureşti nu se îmbunătăţeşte rapid. 

Susanne Kastner: Legea nu este încălcată în România

Parlamentarul german Susanne Kastner consideră că iniţiativa guvernului român nu încalcă legea şi cere un comportament corect faţă de România, conform unui comunicat postat marţi pe site-ul său. „Respectarea statului de drept şi independenţa Justiţiei într-un stat european democratic sunt importante. Îmi exprim speranţa că premierul român Victor Ponta îşi va ţine promisiunea referitoare la respectarea deciziilor Curţii Constituţionale", se mai afirmă în comunicat.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite